Hesabım
    Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Adayı Oldu!

    Haluk Bilginer, Şahsiyet ile Emmy adayı oldu.

    Geçtiğimiz yılın en iyi yerli dizilerinden biri olan Şahsiyet, usta oyuncu Haluk Bilginer'e Emmy adaylığı getirdi. Uluslararası Emmy Ödülleri'nin En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde adaylık alan Bilginer'in yanı sıra diğer kategorilerin adayları arasında 21 farklı ülkeden 44 aday bulunuyor.

    Uluslararası Emmy Ödülleri'nin adayları bugün açıklandı. Ödüllere aday gösterilenler Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Kolombiya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, İsrail, Hollanda, Portekiz, Katar, Singapur, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD'den seçildi. Adaylar arasında Haluk Bilginer de bulunuyordu. Usta oyuncu Bilginer, Onur Saylak'ın yönetmenliğini üstlendiği Şahsiyet dizisiyle adaylık almış oldu. Şahsiyet, PuhuTV üzerinden geçtiğimiz yıl izleyicilere sunulmuş ve büyük beğeni kazanmıştı. Oyuncuları arasında Bilginer'in yanı sıra Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Recep Usta, Necip Memili, Hüseyin Avni DanyalŞenay Gürler gibi önemli isimler bulunuyordu.

    Haluk Bilginer'e En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Uluslararası Emmy adaylığı getiren Şahsiyet'in konusu ise şöyleydi: Alzheimer hastası Agah Beyoğlu, bir kasabada yaşanan esrarengin cinayetin ardından yıllar sonra suçluları cezalandırmaya karar verir. Olayda, bir adamın tüm ailesi yakılarak öldürülmüştür. Nedeni olarak ise küçük bir kıza yaptığı cinsel istismar gösterilir. Ancak bunun ardından yatan gerçekler ve suçlular tamamen farklıdır.

    Uluslararası Emmy Ödülleri'nin En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Haluk Bilginer'in rakipleri arasında İngiliz yapımı Come Home oyuncusu Christopher Eccleston (Doctor Who, The Leftovers), Brezilya yapımı Impuros'dan Raphael Logam ve Alman yapımı Beat dizisinden Jannis Niewöhne bulunuyor. Emmy'ye Türkiye'den başka bir yapım ya da oyuncu adaylık almadı.

    Uluslararası Emmy Ödülleri 25 Kasım tarihinde sahiplerini bulacak. 71. Emmy Ödül Töreni ise 23 Eylül'de gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top