Hesabım
    The Witcher'ın Zaman Çizelgesi Yeni Sezonda Nasıl Olacak?

    Showrunner Lauren Hissrich, konu hakkında açıklamalarda bulundu..

    Netflix’in çok beğenilen dizisi The Witcher'ın ikinci sezonunda, birinci sezonun doğrusal olmayan zaman çizelgesi bulunmayacak. Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski tarafından yazılan hikayelere dayanan dizi, aksiyon sahneleri ve akılda kalıcı teknik başarısıyla hayranlar tarafından övgü yağmuruna tutulmuştu. Eleştirmenlerin farklı görüşlerine rağmen, fantastik severler diziyi çok beğendi.

    Netflix’in en çok izlenen ve oldukça popüler yapımlarından biri haline gelen The Witcher, eleştirilerde farklı sonuçlar alsa bile, hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin gözünde ortak bir sorunla karşı karşıya kaldı. Bu sorun, kafa karıştırıcı zaman çizelgesiydi. The Witcher'in ilk sezonu üç ana karakteri takip ediyordu: Rivia'dan Geralt ( Witcher ), Vengerberg'den Yennefer ve Cintra'dan Ciri. Çizgi roman serisi başladığında, karakterlerin hikayeleri aynı anda gerçekleşmiyordu. Sapkowski'nin romanları ve kısa hikayeleri öncelikle Geralt'ın perspektifinden olayları anlatıyordu. Haliyle, bu durum diziye de sarmal bir kurgu olarak yansıdı ve zaman çizelgesi izleyicileri birazcık yordu.

    Showrunner Hissrich, izleyicilerin Yennefer ve Ciri'yi, Geralt ile aynı oranda tanıyabilmeleri için doğrusal olmayan bir zaman çizelgesi kullanmayı seçtiklerini, ancak hikayelerinin onlarca yıl arayla başlamasının bazı izleyiciler için kafa karıştırıcı olduğunu dile getirdi. Geralt, Ciri’nin geleceğini etkileyen çok önemli bir karar verdiğinde, zaman çizelgesinin açıklanması dördüncü bölümde net görünüyor ama bu kısım gelene kadar biraz kafa karıştırabiliyor.

    Sezon ilerledikçe, üç ana karakter ve zaman çizelgeleri nihayetinde birbirine yakınlaşıyor ama bu olana kadar biraz dikkat etmek gerekiyor. Gelinen nokta, artık buna gerek kalmayacağını gösteriyor. Hissrich, ikinci sezon için yaptığı açıklamada, "Dürüst olmak gerekirse, bunun serinin en tartışmalı bölümlerinden biri olmasını beklemiyordum. Bir çok insanın "4. bölüme kadar ne olduğunu çözemedim" dediğini duydum. Aslında, bu tam olarak insanların yapmasını beklediğimiz zamandı. Zaman çizelgesinden nefret eden insanlar şanslı olacak çünkü sezon 2'deki hikaye, karakterlerin ve üç zaman çizelgesinin de kesiştiği bir yerden ilerleyecek." ifadelerini kullandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top