Hesabım
    Aidan Turner'lı Drama ‘Leonardo’nun Çekimleri Tamamlandı!

    Ekip, Koronavirüs'e rağmen çekimleri tamamladı

    Aidan Turner'ın başrolünü üstlendiği, Rönesans dehası Leonardo da Vinci'nin hayatına odaklanan üst düzey drama dizisi “Leonardo”, Koronavirüs krizi sırasında üretime devam eden ilk büyük ölçekli yapımlardan biri olduktan sonra İtalya'da çekimlerini tamamladı. Seri, Sony Pictures Television tarafından ortaklaşa üretilip dünya çapında dağıtımı yapılacak.

    Bu proje, geçen yıl Avrupa'nın önde gelen kamu hizmeti yayıncıları RAI, France Télévisions ve ZDF tarafından oluşturulan pan-Avrupa ortak yapım girişimi The Alliance'ın desteğini alan ilk İtalyan yapımı. Dizi, Frank Spotnitz (Medici) ve Steve Thompson (Sherlock) tarafından yaratıldı, Dan Percival (The Man in the High Castle) ve Alexis Sweet (Don Matteo) tarafından yönetildi. Oyuncu kadrosunda ayrıca Giancarlo Giannini (Catch 22), Matilda De Angelis (The Undoing), Freddie Highmore (The Good Doctor), Carlos Cuevas (Merlì) ve James D’Arcy (Broadchurch) yer alıyor.

    Çekimler, İtalyan hükümetinin sağlık kurallarına bağlı kalarak, TV endüstrisi kuruluşu APA ile endüstri güvenlik protokolleri geliştiren Lux Vide liderliğinde İtalya'da ve 15 Haziran'da yeniden başladı. 2.000 saat süren prodüksiyon, aktörler ve diğer çalışanlar dahil 3.000 ekip ve 2.500 kostüm içeriyordu. Ayrıca, Batı Avrupa'nın en büyüklerinden biri olan İtalyan manzarasını sergileyen 50'den fazla çekim yerini de kapsıyordu.

    Toscana, Vinci'de doğan Leonardo, sanat, bilim ve teknolojide ustalık sergiledi. Gösteri, onun esrarengiz kişiliğini anlatılmamış bir hikaye aracılığıyla ortaya çıkarmaya çalışacak. Dizinin yönetici yapımcıları arasında Lux Vide adına Daniele Passani, Frank Spotnitz, Big Light Productions adına Emily Feller ve Alfresco Pictures adına Freddie Highmore yer alıyor.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top