Hesabım
    Seth MacFarlane ve Chadwick Boseman, "Little Rock Nine" Hakkında Bir Dizi Geliştiriyor

    Dizinin senaryosunu Eisa Davis kaleme alacak.

    Seth MacFarlane, NBCUniversal'daki genel anlaşma kapsamındaki ikinci projesi için çalışmalara başladı. Yeni dizi, Little Rock Nine hakkındaki bir mini dizi olacak. Hikayenin odak noktasında Brown v. Board of Education okulunda yaşanan ayrımcılık davasının merkezindeki 9 öğrenci olacak. MacFarlane'nin Fuzzy Door Productions adlı şirketi, projede Black Panther'in yıldızı Chadwick Boseman başkanlığındaki Xception Content'le birlikte çalışacak.

    Oyun yazarı ve aktris Eisa Davis (Netflix'ten She's Gotta Have It, Bulrusher), Carlotta Walls LaNier'in "A Mighty Long Way: My Journey to Justice at Little Rock Central High" adlı anı dizisine dayanarak senaryoyu yazacak. Brown'daki Yüksek Mahkeme kararından sonra 1957'de geçen isimsiz proje, Arkansas, Little Rock'ta daha önce tamamen beyaz olan Central High'a katılan ilk siyah öğrencilerden biri olan 14 yaşındaki Carlotta Walls'u takip edecek. Entegrasyona karşı beklenmedik bir şekilde şiddetli bir mücadeleye girecek olan Walls, aniden kendisini ve diğer siyahi öğrencileri sivil haklar mücadelesi içine çekecek.

    Amerikan tarihindeki dehşet verici dönemin merkezinde yer alan bir genç olan Carlotta için diplomasını alıp mezun olmak, hayatını riske atmak demekti. Okulda ve ötesinde, insanlığını sağlam tutmanın, mizah, aile, dostluk ve dayanışmanın mayaladığı bir zamanla mümkün olduğunu anlayan Carlotta, benliğini yeniden kazanmanın da bir yolunu arıyor.

    MacFarlane ve Seth Fisher, daha önce 1980'lerde iki ABC mini dizisinin konusu olan iki romana dayanan bir mini diziyi birlikte yazıyorlar. Davis, Xception Content için Boseman ve Logan Coles'la birlikte Fuzzy Door'dan MacFarlane ve Erica Huggins'e katılıyor ve birlikte yürütücü yapımcılık görevini üstleniyorlar. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top