Hesabım
    Netflix'ten Türkiye Turizmine Önemli Katkı!

    8 ülkeyi kapsayan kamuoyu araştırması sonuçlandı..

    Aralarında Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan’ın da bulunduğu 8 farklı ülkede gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırması, dizi ve film sektörünün Türkiye’nin turizmine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Sözü geçen araştırmaya göre, Netflix aracılığıyla yerli yapımları izleyen kişilerin Türkiye’ye turist olarak gelme ihtimali, izlemeyenlerin iki katından daha fazla. “Netflix’te karşıma çıkmasaydı Türk yapımlarını izlemezdim” diyen izleyicilerin oranıysa yüzde 47 oldu.

    İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 8 farklı ülkede gerçekleştirilen araştırma, dizi ve film sektörünün Türkiye’nin turizmine sağladığı büyük katkıyı verilerle ortaya koydu. Araştırma kapsamında nüfuslarının toplamı 2 milyarı aşan ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Fransa, Hindistan, İsveç, Suudi Arabistan’daki katılımcılar iki kategoriye ayrıldı. İlk kategori Netflix'teki Türkiye yapımlarını izleyenler, ikinci kategori ise bu yapımları izlemeyenlerden oluştu. 

    Her iki kategorideki izleyicilere pandemi sonrası Türkiye’ye turistik bir seyahat yapmak isteyip istemedikleri sorusu yöneltildi. Netflix üzerinden Türk yapımlarını izleyen ilk grup daha ziyade olumlu cevaplar verip, yüzde 54 oranında "evet" yanıtı verirken, ikinci grupta "evet" diyenlerin oranı sadece yüzde 25 oldu.Yani, Netflix izleyenler, izlemeyenlere göre neredeyse üç kat daha istekli ve bunun nedeni Atiye, Aşk 101Rise of Empire: Ottoman, Hakan: Muhafız gibi yapımlara erişebilmeleri. En yüksek olumlu cevap veren 4 ülke ise Avustralya, ABD, Suudi Arabistan ve Hindistan oldu.

    Ek olarak, ilk gruptaki katılımcıların yüzde 47’si "Netflix’te karşıma çıkmasaydı herhangi bir Türk yapımını izlemezdim” derken, bu oran Fransa, İsveç ve Brezilya gibi ülkelerde yüzde 70’in üzerine çıktı. Bu durum da, yerli yapımlara ulaşma ve merak etme konusunda Netflix'in çok önemli bir platform durumunda olması. Türkiye’de üretilen yapımları 190 ülkedeki 193 milyon üyesine taşıyan Netflix, ‘Made in Turkey’ içerik koleksiyonunu üyelerine sunmuştu. Netflix üyeleri, bu koleksiyona dünyanın her noktasından netflix.com/MadeInTurkey adresine girerek ulaşabiliyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top