Hesabım
    Netflix'in "Sandman" Uyarlaması İçin Ekim Ayında Sete Girilecek

    Müjdeli haberi, çizgi romanın yazarı Neil Gaiman verdi

    Netflix'in yaklaşmakta olan The Sandman uyarlamasının çekimleri ekim ayında başlayacak. Neil Gaiman'ın çok satan çizgi roman dizisi, "Morpheus or Dream, the Lord of the Dream World'ün maceralarının ardından 1989'dan 1996'ya kadar 75 sayı halinde yayınladı. Netflix'in yaklaşan uyarlaması modern bir yaklaşıma sahip olacak ve Morpheus'u yetmiş yıl hapis cezasına çarptırdıktan sonra, düşmüş krallığına düzeni sağlamak ve krallığına geri dönmek için yola çıktığı sırada merkezine alacak.

    Serinin ortak yapımcılığını da üstlenen Gaiman, daha önce Comic-Con @ Home Paneli'nde çekimlerin çoktan başlayacağını planladıklarını ancak Koronavirüs salgınının yapımı durdurduğunu açıklamıştı. Hedefin sonbaharda çekime başlamak olduğunu ve şimdi planın sağlam göründüğünü belirtti. Gaiman, bir tweetle The Sandman'ın çekimlerinin üç hafta içinde başlayacağını doğruladı ve prodüksiyonun başlama zamanı olarak ekim ayını bildirdi. Gaiman ayrıca, ilk bölümün senaryosunun bir fotoğrafını da ekledi. 

    Çizgi roman dizisinden, kısa süre önce, dizinin ilk yirmi sayısından hikayeler anlatan sesli bir drama kaydı yayınlandı ve James McAvoy, başrolü ve yıldız oyuncu kadrosunu seslendirdi. Gaiman, ses uyarlamasını, hikayesinin sadık bir yinelemesi olarak nitelendirdi. Bu sesli proje, önceki canlı-aksiyon Sandman uyarlamalarındaki girişimlerle tezat oluşturdu ve başarılı oldu. Bahsi geçen uyarlamaların tümü yaratıcı farklılıklar nedeniyle başarısız oldu ve iptal edildi.

    Önceki dizi uyarlamalarında çalışan yazarlar ve yönetmenler orijinal kaynak materyali aktarmakta başarısız olurken, Netflix'in yaklaşmakta olan Sandman uyarlaması, Gaiman'ın çalışmalarını doğru şekilde yakalayacak gibi görünüyor. Prodüksiyon nihayet sonbaharda ilerliyor, yakında dizi hakkında daha fazla bilgiye de ulaşmayı umut ediyoruz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top