Hesabım
    Rick Famuyiwa, Basketbol Efsanesi Magic Johnson Hakkında Belgesel Dizisi Hazırlıyor

    ‘Dope’un yönetmeninden başka bir efsane geliyor..

    "The Last Dance" bir şeyi kanıtladıysa, o da insanların NBA efsanesi Michael Jordan gibi ikonik süperstar sporcuların saatlerce kamera arkası görüntülerini izlemeye istekli olduklarıdır. Bir diğer gerçekse, bir stüdyo yeni bir fikirle başarılı olursa, diğerleri bu formülü alıp onunla bir şeyler ürtmeye başlayacaktır. Buradan hareketle, XTR, H.wood Media, Delirio Films ve New Slate Ventures'ın, başka bir NBA simgesi olan Earvin "Magic" Johnson'ı izleyen yeni bir belgesel dizisi üzerinde işbirliği yapmak üzere olduğunu söyleyebiliriz. 

    Yapım şirketlerine göre, başlıksız belgesel dizisi, Magic Johnson'ın NBA'de geçirdiği zamandan kariyer sonrası hayatına kadar inanılmaz yaşantısını, sadece çok başarılı bir iş adamı olarak değil, aynı zamanda siyahi topluluklarda bir lider olarak yer almasını da anlatacak. Ve belki de en iyi haber, yönetmen Rick Famuyiwa'nın dizinin başına geçmiş olması.

    Famuyiwa, "Showtime döneminde California, Inglewood'da büyüyen bir çocuk olarak, Earvin 'Magic' Johnson'ın hikayesini ekrana getirmeye yardımcı olmaktan çok mutluyum. Bu proje, bir film yapımcısı olarak beni heyecanlandıran ve ilgilendiren pek çok şeyin birleşimidir. Magic, şampiyon bir atlet, tutkulu bir aktivist ve oldukça başarılı bir girişimci olarak sıra dışı bir hayat yaşadı. Magic’in hayatının basketbol ve daha fazlası üzerindeki etkisi inkar edilemez. Bu belgesele hayat vermek için yetenekli yaratıcı ekibimizle çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

    Famuyiwa, 2015 yılında çıkış yapan ve çok beğenilen uzun metrajlı filmi "Dope"la tanınıyor. Bundan önce, "The Wood", "Talk to Me" ve "Our Family Wedding" gibi filmleri yönetmişti. Son olarak, "The Chi" ve "The Mandalorian" gibi eleştirmenlerce beğenilen dizilerin bölümlerini yöneterek TV dünyasına adım attı. İyi habere ek olarak, Famuyiwa'nın "Dope" filminin görüntü yönetmeni (ve Oscar adayı) Rachel Morrison'ı yeni belgesel dizileri için başka bir işbirlikçi olarak getirdiği müjdesini de verebiliriz.

    Sahadaki sayısız başarısının ötesinde (beş şampiyonluk galibi, üç MVP şampiyonluğu, on iki All Star maçı ve bir Olimpiyat altın madalyası), Magic'in olağanüstü iş zekası, benzersiz iş anlaşmalarıyla kentsel Amerika'yı dönüştürme yeteneği ve bir güç olarak siyahi topluluklara yaptığı liderlik, tüm zamanların en etkili spor figürlerinden biri olarak yerini sağlamlaştırdı. Belgesel dizisi ve nihai bir yayın platformu için çıkış tarihi henüz açıklanmadı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top