Hesabım
    RTÜK'ten, Netflix ve Amazon Prime İçin Açıklama!

    Platformlar, RTÜK lisansı aldı mı?

    Yakın zamanda dijital platformlar için de yeni kurallar getiriimiş, lisans şartı gündeme taşınmıştı. Bu konuda, birçok tartışma yaşanmış ve Netflix'in Türkiye'den çekilebileceği hakkında spekülasyonlar yapılmıştı. Gelinen noktada, RTÜK Başkanı'ndan bir açıklama geldi ve Netflix, Amazon Prime ve yerli platformların şartları yerine getirerek linsanlarını aldığını açıkladı.

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve; "İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar Netflix ve Amazon Prime Video, tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı. Hayırlı olsun." mesajını paylaştı. Böylece, yabancı menşeli platformların Türkiye'den ayrılma konusunda nasıl bir yol izleyeceği de resmi olarak ortaya çıkmış oldu.

    Netflix, geçtiğimiz günlerde yerli piyasaya ağırlık vereceğini düşündüren bir paylaşımla, ondan fazla yerli ve orijinal içerik için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Biribirinde ünlü isimlerin yer aldığı projeler, önümüzdeki yıl izleyiciyle buluşacak ve Netflix'in yerli havuzu genişleyecek. Türkiye'ye resmi olarak geçtiğimiz ay giren Amazon Prime ise ilk yerli dizi için çalışmalara başladığını duyurmuş ve birkaç proje için görüşmelerin sürdüğünü bildirmişti. Kısacası, Netflix ve Amazon, getirilen kurallara uyarak, uzun yıllar Türkiye piyasasında yer almak için bir önemli adım daha atmış oldu.

    RTÜK, yerli platformların da lisans aldığını ve bu lisansların internet ortamından isteğe bağlı yayın hizmeti adıyla 10 yıl süreliğine geçerli olduğunu açıkladı. Deprem bölgesinde yayın yapan hizmetlere ise mücbir sebeplerle 3 ay daha ek süre tanındı. Lisans almayan yayıncıların yayınları son tarihten 72 saat sonra kesilecek ve şartları yerine getirene kadar aktif edilmeyecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top