Hesabım
    Netflix'ten, Gerçek Hikayeye Dayanan İsveç Dizisi Geliyor

    Dizi, gerçek hikayeye dayanan bir kitaptan uyarlanıyor..

    Netflix

    Netflix, Thomas Pettersson’un 2018'de yazdığı ödüllü kitabına dayanan İsveç mini dizisi “The Unlikely Murderer”ı sipariş etti. Beş bölümlük drama dizisi, İsveç başbakanı Olof Palme'nin şüpheli katili olarak adlandırılan grafik tasarımcı Stig Engström'ün hayatına ve yaşanılan trajediye odaklanacak. Cüret, şans ve kafası karışmış bir psikoloji ve polisin yardımıyla, ölümüne kadar adaleti nasıl atlatmayı başardığının kurgusal bir yorumu dizide yer alacak.

    Engström'ün cinayeti iyi planlanmamıştı, başından beri her şeyi yanlış yaptı ve neredeyse hiç kimse 1986'da Stockholm, İsveç'teki o kader gecesinde gerçekte ne yaptığına dair söylediği yalanlara inanmadı. Dizi, polisin şüpheliyi takip etmesine rağmen kaçmasına nasıl izin verebildiğini sorgulayacak. Dizi, Wilhelm Behrman ve Niklas Rockström (“Caliphate,” “Before We Die”) tarafından yazıldı. Charlotte Brändström ("The Witcher") gösterinin ilk iki bölümünü yönetecek.

    "The Unlikely Murderer", 2021'de Netflix'te başlayacak. İsveç'in en sevilen komedyen ve oyuncularından biri olan Robert Gustafsson (“The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared”) Engström olarak başrolü oynayacak. Oyuncu kadrosunda Eva MelanderMikael Persbrandt ve Peter Andersson diğer başrolleri paylaşırken, Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen ve Cilla Thorell kadroyu tamamlayacak.

    Netflix Nordic Original Series direktörü Tesha Crawford; "Sürükleyici ve zorlu vakanın 34 yıldan fazla bir süredir hem İsveç'te hem de dünyanın geri kalanında insanların ilgisini çekiyor." dedi. Brändström ise, Olof Palme'nin Şubat 1986'da öldürülmesinin neden olduğu muazzam ulusal travmayı kesinlikle hatırladığını, bugün hala sessizce gürleyen bir vaka olduğunu söyledi. Olof Palme’nin öldürülmesinin gizemi, Schiaffino Musarra’nın kısa süre önce AMC Networks tarafından ABD, Kanada ve İngiltere için satın alınan İsveç suç komedi dizisi "We Got This"e de ilham verdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top