Hesabım
    Viggo Mortensen, Amazon'un Lord of the Rings'i Hakkında Konuştu

    Orijinal filmlerin Aragorn'u dizi hakkındaki beklentilerini dile getirdi.

    Viggo Mortensen, yeni bir röportajda, yakında çıkacak Yüzüklerin Efendisi Amazon serisine ağırlık verdi. Oyuncu, Peter Jackson imzalı fantastik film serisinde en sevilen karakterlerden biri olan Aragorn'u canlandırdı. Jackson, yazar J.R.R. Tokien'in Hobbit kitabına dayanan üç film daha yönetmeye devam etti. Orijinal üçleme kadar başarılı olmasa da bu filmler, Tolkien'in uçsuz bucaksız fantastik dünyası olan Orta Dünya'yı çevreleyen mitolojiye daha derin bir bakış atmamızı sağladı.

    Şu anda Amazon dizisi hakkında pek bir şey bilinmiyor. Oyuncu kadrosuna yeni 20 oyuncu eklendi ve Koronavirüs salgınının başlangıcında ertelendikten sonra Yeni Zelanda'da çekimler an itibarıyla devam ediyor. Gösterinin, Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nda gerçekleşeceği düşünülüyor. Sauron'un yükselişi ve Jackson'ın orijinal üçlemesinin hikayesini yönlendiren, Tek Yüzük'ün yaratılması da dahil olmak üzere, bu tarih çağından çıkarılacak pek çok olay var. İkinci Çağ, Jackson'ın filmlerinden binlerce yıl önce geçiyor, Mortensen ve orijinal üçlemenin diğer oyuncuları maalesef dizide görünemeyecek.

    Mortensen'in NME röportajı, Yüzüklerin Efendisi sonrası kariyerine ve aynı zamanda yeni bir şöhret seviyesine getiren üçlemeye de değindi. Yeni gösteri sorulduğunda Mortensen'in söyleyecek çok şeyi vardı. Game of Thrones karşılaştırmalarını ve yeni gösterinin arkasındaki yaratıcı ekibi tartıştı. Sonunda, gösterinin gittiği yöne olan güvenini ifade etti ve Jackson sayesinde takip edecekleri zorlu bir plana sahip olduklarını belirtti. Mortensen ayrıca; "Game Of Thrones gibi olmaya çalışacaklarından ve belirli bir düzeyde keyfi şiddet yaşayacaklarından korkuyor muyum? Bilmiyorum. Çok yetenekli bir İspanyol yönetmenin (J.A. Bayona) olduğunu biliyorum. Yeni Zelanda'da öekiyorlar. Bu yüzden Peter Jackson'ın tavsiyesinden ve belki de bazı ekip üyelerinden yararlanacaklarını düşünüyorum. Bunu doğru yapmak için her fırsata sahip olduklarını düşünüyorum ve önlerinde izleyecekleri iyi bir örnek var." dedi.

    Tolkien'in muazzam mitolojisi, dizinin çok fazla boşluğu doldurmasına gerek kalmayacak kadar iyi şekillendirildi. Aslında, Tolkien'in önceden kurduğu herhangi bir şeyi değiştirmelerine bile izin verilmiyor. Dizideki her şey doğrudan yerleşik materyale uygun olmalı. Amazon'un Yüzüklerin Efendisi şovunun beş sezonluk bir taahhüdü olduğu için, hikaye sağlam bir plan oluşturmak için yeterli alana sahip olacak. Muhtemelen dizide Jackson üçlemesinin yankılarını göreceğiz ama Tolkien hayranları için en ünlü fantezi evrenlerinden birinde yeni, büyük bütçeli bir dizi yeterince heyecan verici.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top