Hesabım
    Danny Boyle, FX İçin "Sex Pistols" Dizisi Yönetecek

    Oscar ödüllü yönetmen, punk rock grubunun hikayesini anlatacak..

    Sex Pistols, müzik tarihindeki en etkili gruplardan biri. Yıllar önce müzik sahnesine gelen Sex Pistols, isyankar, gürültülü ve onlar hakkında ne düşündüğünüzün önemi olanmayan bir müzik yaptı. Tabii ki, çoğu grubun yaşadığı gibi, ünlü olur olmaz neredeyse dağılacaklardı. Pistols'un yükselişi, 20. yüzyılın en iyi müzik hikayelerinden biri ve şimdi FX'e ödüllü yönetmen Danny Boyle'dan bir mini dizi olarak geliyor.

    FX, altı bölümlük bir mini dizi olan "Pistol" için sete girmeye hazırlanıyor. Steve Jones'un "Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol" başlıklı 2018 anısına dayanan yeni dizi, "Pistol" adlı punk rock grubunun oluşum hikayesini, müziğini ve kültürü sonsuza dek nasıl değiştirdiğini grubun gitaristi Steve Jones'un bakış açısından anlatacak. Dizi, Craig Pearce tarafından yaratıldı ve Pearce ve Frank Cottrell Boyce tarafından yazıldı. Danny Boyle, yeni dizinin yapımcılığını ve yönetmenliğini yapacak. Dizide, Steve Jones rolünde Toby Wallace, John "Johnny Rotten" Lydon rolünde Anson Boon, Sid Vicious rolünde Louis Partridge, Paul Cook rolünde Jacob Slater, Glen Matlock rolünde Fabien Frankel, Wally Nightingale rolünde Dylan Llewellyn, Chrissie Hynde rolünde Sydney Chandler, Nancy Spungen rolünde Emma Appleton ve punk ikonu Jordan rolünde Maisie Williams gibi oyuncular rol alacak.

    FX Entertainment Orijinal Programlama Başkanı Nick Grad, "Pek çok harika uzun metrajlı film ve TV dizisinden sorumlu olağanüstü bir sanatçı olan Danny Boyle ile iş hayatına geri dönmek harika. Steve Jones, rock düzenini sarsan fırtınanın merkezindeydi ve Danny'le yaratıcı ekibin geri kalanının, müziğin en ünlü gruplarından birinin üyesinin hikayesini anlatması bizi çok heyecanlandırdı." dedi.

    Boyle, müzik projelerine yabancı değil. En son filmi "Yesterday", Beatles'a bir aşk mektubuydu. Usta yönetmen "punk rock" duyarlılıklarına da yabancı değil, çünkü patlama yaratan filmi "Trainspotting"in havası ve müzikleri, bu kültürün sağlam bir yansımasıydı. Dizinin prömiyer tarihi konusunda henüz resmi bir açıklama yok ama set için yakın zamanda bir takvim belirlenmesi bekleniyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top