Hesabım
    Lee Daniels, FX İçin Bir Casus Draması Hazırlıyor

    Dizi, Sam Greenlee'nin çok satan romanından uyarlandı..

    Lee Daniels, Disney ortaklığını FX üzerinden genişletmeye hazırlanıyor. Empire'ın ortak yaratıcısı, Disney destekli temel kablo ağı için sipariş verilen bir casus draması olan The Spook Who Sat by the Door'un baş yapımcılığını üstleniyor. Leigh Dana Jackson (Raising Dion, Foundation) senaryoyu yazdı ve Sam Greenlee'nin romanından uyarlanan dizide showrunner olarak görev yapacak.

    Pilot bölümü Gerard McMurray (Burning Sands) yönetecek. Daniels, Disney'in 20th Television'la yaptığı genel anlaşma kapsamında dizi seriye dönerse yönetmenlik de yapacak. Kitap, Daniels'ın katılım fonu aracılığıyla seçildi. Lee Daniels Entertainment başkanı Marc Velez de yapımcılığını üstlenecek. Daniels, haberi duyuran bülteninde, "The Spook Who Sat by the Door babamın en sevdiği kitaptı. Bunu yaptığım için gurur duyardı ve ben de Gerard ve Dana adlı iki cesur ve zeki siyahi hikaye anlatıcısıyla yaptığım için gururluyum." dedi.

    Greenlee'nin 1973 yapımı uzun metrajlı filmine ilham veren romanı ilk siyahi CIA ajanı Dan Freeman'ın kurgusal hikayesini araştırıyor. Hikaye, olumlu bir eylem programının bir parçası olarak nasıl işe alındığını ve bir eğitim sürecini takiben, CIA'nın "ırksal eşitliğinin" bir göstergesi olarak nasıl kullanıldığını anlatıyor. İlk olarak 1969'da yayınlanan kitap, birkaç dile çevrildi ve yayınlandığı yıl Sunday Times Yılın Kitabı Ödülü'nü kazandı.

    The Spook Who Sat by the Door, Daniels'ın medya deviyle yaptığı genel anlaşma kapsamında Disney için geliştirdiği son proje. Üretken yazar-yönetmen aynı zamanda The Wonder Years'ın siyahi bir aile odaklı yeni versiyonunu da hazırlıyor. Bunun yanı sıra Hulu komedisine dönüşen Ms.Pat'i flama ve Fox için Our Kind of People'ı hazırlıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top