Hesabım
    ‘Fosse/Verdon’ın Yaratıcı Ekibi, ‘The Haunting Of Alma Fielding’i Uyarlıyor

    Ödüllü isimler, çok satan romanı TV'ye uyarlayacak

    Catherine The Great ve Des yapımcısı New Pictures, Kate Summerscale’in The Haunting of Alma Fielding romanını bir TV dizisine uyarlamak için FX’in Emmy ödüllü draması Fosse / Verdon’ın arkasındaki iki yaratıcı yetenekle anlaştı. Fosse / Verdon yazarı Charlotte Stoudt ve The Plot Against America ve Downton Abbey'nin de yönetmenliğini üstlenen Minkie Spiro, gerçek hayalet öyküsünü dizi yapmak için işe koyuldu.

    1938'de genç ev hanımı Alma Fielding, banliyö evinde doğaüstü olaylar yaşamaya başlar. Nesneler, Fielding'e ve ailesine saldırarak parçalanır, kaybolur veya uçar. Muhabirler bunu kendi gözleriyle gördüğünü iddia eder. İmkansız gibi görünen olaylar gerçekten yaşanıyor gibidir ve Alma, her şeyin merkezinde zorlu bir mücadeleye başlar. Yahudi-Macar mülteci Nandor Fodor, olayları araştırır ve bunun bir aldatmaca mı, bir hayalet mi, yoksa Alma’nın Avrupa’da yükselen faşizmin gölgesinde gömülü bir sırla boğuşan bilinçsiz zihni mi olduğunu anlamaya kararlıdır.

    Summerscal romanı titizlikle araştırıp yazdı ve geçen yıl, yayımlandıktan sonra Baillie Gifford Ödülü'ne aday gösterildi. All3Media'ya ait New Pictures, Rogers, Coleridge ve White'taki Georgia Garrett'la birlikte yapımcılığıa imza attı ve The Agency'deki Julia Kreitman'dan TV haklarını satın aldı. Summerscale, en çok 2011'de Hat Trick Productions tarafından, Paddy Considine ve Olivia Colman'ın başrol oynadığı bir ITV dizisine uyarlanan çok satan kitabı The Suspicions of Mr Hanger'la tanınıyor.

    The Haunting of Alma Fielding, Stoudt ve Spiro ile birlikte New Pictures CEO'su Willow Grylls tarafından yürütülecek. New Pics kısa süre önce David Tennant'ın seri katil dizisi olan Des'i ITV için çekti, diğer bir ITV draması olan White House Farm ise geçen yıl HBO Max tarafından satın alındı. New Pictures, şu anda ikinci bir siyasi gerilim filmi olan Cobra for Sky'ın yapımcılığını üstleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top