Hesabım
    David Fincher, Konukların En Sevdikleri Filmleri Anlatacakları Bir Dizi Hazırlıyor

    Fincher, geri dönüşünü yeni bir projeyle devam ettiriyor..

    Matt Winkelmeyer/Getty Images

    David Fincher, "Mank"le 2020’nin en beğenilen filmlerinden birini yaptı ve 10 adaylıkla Oscar listesine damga vurdu. Bir projeye daha başlayan Fincher'ın bu aralar pek durmaya niyeti yok gibi. Fincher, Aaron Sorkin'le Director’s Guild of America’nın The Director’s Cut podcast'inde yaptığı son röportajda üzerinde çalıştığı bir avuç projeden bahsetti.

    Röportajda Fincher, 1974 yapımı “Chinatown” filminin senaryosunu yazan Robert Towne'un yazacağı bir mini dizi ve ilk iki “Mission Impossible” filmi de dahil olmak üzere üzerinde çalıştığı üç projeyi özetledi. Fincher, podcast'te "Bir suikastçı hakkında bir Fransız çizgi romanını filme uyarlamak için çalışıyorum. Robert Towne ve ben, Lou Escobar'la Chinatown'un bir nevi ön filmi olan bir diziyi de yaratmaya çalışıyoruz ve son olarak film beğenisi ve sevdiğim filmler hakkında, sevdiğim konuklarla birlikte sevdikleri filmler hakkında konuşacağımız bir dizi üzerinde çalışıyorum." dedi

    “Chinatown” üzerine kurulu prequel serisi epeydir çalışmaların içinde. Deadline, Kasım 2019'da Fincher ve Towne'un Netflix için projeyi geliştirdiğini bildirdi. Roman Polanski'nin yönettiği orijinal "Chinatown" filmi, Jack Nicholson ve Faye Dunaway'in başrollerini paylaştığı, özel bir dedektifin aldatan kişiyi ifşa etme çabalarına odaklandığı, ancak, kendisini daha büyük bir aldatma ve yolsuzluk ağında bulduğu bir filmdi. O tarihte Deadline'ın haberine göre yeni proje, zenginlerin, yolsuzluk, toprak, petrol ve çeteler gibi alanları içerdiği bir kasabada çalışırken, Nicholson'ın karakterinin daha genç bir versiyonuna odaklanacak.

    Fincher'ın "Mank" filminden önce son yönettiği uzun metrajlı film 2014 yapımı "Gone Girl" olmuştu ve eleştirmenlerce beğenildi. Daha önce, "The Social Network", "Se7en" ve "Fight Club" gibi benzer şekilde beğenilen sinema filmlerini yönetti ve son yıllarda yarım düzineden fazla "Mindhunter" bölümü yönetti. Fincher ve Sorkin, podcast sırasında "Mank"in yaratılmasındaki karmaşıklıkların yanı sıra Fincher’in babası, senarist ve gazeteci Jack Fincher'in "Seven"a tepkisi de dahil olmak üzere bir dizi başka konuyu da tartıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top