Hesabım
    Oscar Adayı Amanda Seyfried, Hulu Dizisi "The Dropout"un Kadrosunda

    Seyfried, biyografi dizisinde Elizabeth Holmes'u oynayacak.

    Amanda Seyfried, Hulu dizisi “The Dropout”ta Theranos'un kurucusu Elizabeth Holmes'u oynamak için anlaşma imzaladı. Seyfried, rolü şubat ayında projeden ayrıldığı bildirilen Kate McKinnon'dan devraldı. Dizi, tıbbi testler start-up'ı Theranos'u kuran, Stanford'dan ayrılan esrarengiz Holmes'un hikayesini anlatıyor. Genç girişimci, yeni teknoloji nesli için Steve Jobs olarak anılıyordu.

    Bir zamanlar, milyarlarca dolar değerinde olan efsane, teknolojilerin hiçbirinin gerçekten işe yaramadığı ortaya çıktığında çöktü ve binlerce insanın sağlığını büyük bir tehlikeye soktu. Holmes'un dolandırıcılığı o kadar başarılıydı ki, Theranos bir zamanlar dokuz milyar dolar değerindeydi ve onu dünyanın en zengin kadınlarından biri yaptı. 2018 yılında federal bir jüri tarafından, eski Theranos baş işletme görevlisiyle birlikte dokuz adet dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandı.

    Seyfried, başrolün yanı sıra “The Dropout”ta yapımcı olarak görev yapacak. Seyfried, David Fincher filmi “Mank” rolüyle Akademi Ödülü ve Altın Küre adaylığı kazandı. Diğer uzun metrajlı filmleri arasında “Mean Girls”, “Mamma Mia”, “Les Miserables” ve “Dear John” yer alıyor. Seyfriend, "Big Love", "Veronica Mars" ve "Twin Peaks"in Showtime yeniden canlandırması gibi şovlarda rol aldığı için televizyona da yabancı değil.

    Elizabeth Meriwether, dizinin baş yapımcısı olarak Liz Heldens, Liz Hannah, Katherine Pope, Rebecca Jarvis, Victoria Thompson ve Taylor Dunn'la birlikte çalışacak. Dizi, ABC Radyosu ve Holmes hakkındaki ABC News podcast'ine dayanıyor. Rebecca Jarvis, Thompson ve Dunn tarafından yapılan podcast'in sunuculuğunu yaptı. 20th Television ve Searchlight projeye stüdyo olarak hizmet verecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top