Hesabım
    İnceleme: Görünmez Kadın; "Fatma"

    Netflix'in yeni orijinal mini dizisi Fatma, 27 Nisan'da yayınlanacak. Ön gösterimde diziyi izleme şansı bulan Hande Kara, Fatma'yı inceledi..

    Netflix'in geçen yıl, pandeminin hemen öncesinde düzenlediği etkinlikte tanıtılan yapımlarından biriydi Fatma. Sektörde yeni bir isim olan Özgür Önurme'nin yaratıcılığını ve senaristliğini üstlendiği psikolojik drama Fatma, altı bölümden oluşan bir mini dizi. Dizinin kadrosunda, son zamanların parlayan yıldızı Burcu Biricik ile birlikte Uğur Yücel, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan, Olgun Toker, Gülçin Kültür Şahin, Deniz Hamzaoğlu ve Çağdaş Onur Öztürk yer alıyor.

    Henüz elimizde neredeyse tek cümlelik bir sinopsis varken, Fatma'nın Sunshine Cleaning tarzı bir hikayesi olabileceğini düşündüğümü hatırlıyorum. Şimdi diziyi izledikten sonra ise, elimizde çok daha karanlık ve ciddi bir dizi var. Bu açıdan; Netflix'in şimdiye kadar yaptığı tüm yerli orijinal yapımlardan ayrılan bir noktada Fatma. 

    Fatma, kocası hapisten çıktıktan sonra eve dönmeyince onu aramaya başlayan ve bu arayış boyunca görünmezliğini koruyan, sıradan bir temizlikçi kadın. Görünmez dediysem bu görünmezlik, bir süper güç değil. Toplumdaki yerini, dolayısıyla varlığını görünmez kılan bir sıradanlık hali Fatma'nınki. Yani aslında binlerce Fatma var çevremizde ve işimiz düşmedikçe hiçbirini görmüyoruz, geçip gidiyorlar yanımızdan bir hayaletmişcesine.

    Fatma'nın, kocası Zafer'i bulmak için onun iş yaptığı karanlık adamlarla tanışması, hayatı için bir dönüm noktası oluyor. Bu belalı adamlardan birini yanlışlıkla öldürdüğünde ise, geri dönülmez bir yola sapıyor karakterimiz. Bu yol onu nefretinden ve intikam arzusundan kanla arındırırken, her yeni bölümde bir başka ipucunun peşinde, kocasına bir adım daha yaklaştırıyor. Artık Fatma ya öldürecek, ya ölecek.

    Netflix

    Toplamda altı bölümden oluşan dizi, son zamanlarda önce Kırmızı Oda, ardından Camdaki Kız ile adından hayli söz ettiren Burcu Biricik'i total izleyiciden sonra, dijital platform izleyicisi ile de tanıştırıyor. Burcu Biricik'in kırılgan görünen yapısı, Fatma karakterini oldukça kolay giymesine yardımcı olmuş gibi görünüyor. Yine Kırmızı Oda'daki karakterinde olduğu gibi, Biricik'in güzelliği dizinin hemen hiçbir yerinde bir koz olarak kullanılmamış, ancak yine de pardesüsü ve baş örtüsünün altında Fatma, adeta süzülen bir inceliğe sahip. Bu durum da Fatma'nın işlediği cinayetler ve içinde yaşadığı intikam duygusuyla bir tezat oluşturarak, onu bir 'femme fatale'den ziyade bir 'vigilante' yapıyor.

    Sıradan bir temizlikçi kadının, cinayet işleyen bir seri katile dönme hikayesi yeterince heyecan vericiyken, Fatma'nın anlatımı, Burcu Biricik'in başarısı ile taçlanınca, (bir iki yerde, artık bu kadar da olmaz dedirtse de) ortaya çıkan iş hayli başarılı. Fatma'nın hikayesini yazmaya başlayan Uğur Yücel'in yazar karakteri, kardeşi ile görüşmeyen kız kardeş Emine'yi oynayan Hazal Türesan (Atiye), en son Peri: Ağzı Olmayan Kız'da izlediğim Mehmet Yılmaz Ak, yine son zamanlarda Kırmızı Oda'nın resepsiyonisti Tuna olarak izlediğimiz Gülçin Kültür Şahin ve her zamankinden farklı bir rolle karşımıza çıkan Çağdaş Onur Öztürk de seyir zevkini arttıran oyunculuklar sergiliyor.

    Demem o ki, 27 Nisan'da Netflix'te yayınlandığında, Fatma'yı görmezden gelmeyin. 

    Hande Kara

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top