Hesabım
    Finn Wittrock, HBO Max'in ‘Green Lantern’ Dizisinin Başrolünde

    DC Evreni'nin iddalı dizisinin başrolü belli oldu

    Getty Images

    Finn Wittrock, HBO Max'te çıkacak olan “Green Lantern” serisinin başrolünü üstlenecek. Wittrock, çizgi romanlarda görüldüğü gibi, 1980'lerin hiper-vatanseverliğinin somut bir örneği olan Guy Gardner olarak başrolde olacak. Wittrock, aynı zamanda dizide rol alacak olan ve adı açıklanan ilik isim oldu. DC Comics çizgi romanlarına dayanan dizinin ilk olarak 2019'da geliştirilmekte olduğu duyurulmuş ve geçen yıl dizi siparişi verilmişti.

    Gardner, John Broome ve Gil Kane tarafından yaratıldı, ancak karakterin kesin versiyonu Keith Giffen’in 1980'ler ve 90'ların "Justice League" çizgi romanlarından geliyor. Çoğu zaman süper kahraman çizgi romanlarında bulunandan daha komik maceralara atılan B listesindeki kahramanlardan oluşan bir ekibe sahipler. Karakter, giderek daha popüler hale gelen hiper maço karakterin bir parodisiydi ve kendine özgü saç kesimi ve tuhaf çizmeleriyle dikkat çekiyordu. Bilinen bir hikayesinde Gardner, Batman'i bir boks maçına davet ediyor. Batman tek yumrukla onu yere seriyor.

    Wittrock, en çok Ryan Murphy'la yaptığı işbirliğiyle tanınıyor. 2015 yılında Emmy adaylığı kazandığı “American Horror Story”nin birden fazla sezonunda rol almıştı. Daha sonra Murphy ile “American Crime Story”nin ikinci sezonunda çalıştı. Son olarak Wittrock, Netflix dizisi “Ratched” için Murphy'le yeniden bir araya geldi. Sinema filmleri arasında; "The Big Short", "The Last Black Man in San Francisco", "If Beale Street Could Talk" ve "Unbroken" yer alıyor.

    HBO Max, 10 adet bir saatlik "Green Lantern" bölümü sipariş etti. Dizi, Greg BerlantiSeth Grahame-Smith ve Marc Guggenheim tarafından ortak yazılacak ve yürütücü yapımcılığı aynı isimler tarafından ypılacak. Grahame-Smith, şov sorumlusu olarak görev yapacak. Geoff Johns, Sarah Schechter, David Madden ve David Katzenberg, ayrıca Elizabeth Hunter ve Sara Saedi'yle birlikte yardımcı yapımcılığı üstleniyor. Berlanti Productions, Berlanti'nin kapsamlı bir anlaşma altında olduğu Warner Bros. Television ile ortak yapım yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top