Hesabım
    Yeni Avatar Filmlerinde Dünya'yı da Göreceğiz

    "Avatar 2" 16 Aralık'ta sinemalarda!

    Disney

    "Avatar 2"nin vizyona girmesine sayılı günler kalmışken, devam filmleriyle ilgili ilginç ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Yapımcı Jon Landau, beşinci filmde Pandora'dan Dünya'ya geleceğimizi açıkladı.

    2009 yapımı, gişe rekortmeni "Avatar" Dünya'daki kaynakların tükendiği bir gelecekte, RDA'nın (Kaynak Geliştirme İdaresi) ele geçirmek istediği değerli unobtainium madenini barındıran büyüleyici bir ekosistem olan Pandora gezegeninde geçiyordu. 16 Aralık'ta vizyona girecek "Avatar: Suyun Yolu"nda Pandora'ya geri döneceğiz. Üstelik bu kez yeni kabilelerle tanışacak ve Pandora'nın daha önce görmediğimiz köşelerini, su altı dünyasını keşfedeceğiz.

    James Cameron, ikinci ve üçüncü devam filmilerini birlikte çekti ve "Avatar 3"ün 2024 yılının Aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor. Başlangıçta 4 devam filmine onay çıkmış olsa da uzun bir süredir "Avatar 4" ve "Avatar 5"in çekilip çekilmeyeceğinin, ilk iki devam filminin gişedeki başarısına bağlı olduğu konuşuluyor. Bu çok önemli, çünkü "Avatar 2"nin yapım maliyeti o kadar yüksek ki filmin karlı hale gelebilmesi için yeni bir gişe rekoru kırması gerekiyor.

    "Avatar 2" Ya Rekor Kıracak Ya da Batacak!

    Disney açısından filmlerin geleceği şimdilik belirsiz olsa da hazırlıklar başladı. Yönetmen James Cameron, Eylül ayında Disney'in D23 Expo etkinliğinde 4. filmin ön hazırlık sürecinin başladığını duyurmuştu. Şimdi de yapımcı Landau, devam filmleriyle ilgili sürpriz açıklamalar paylaştı.

    "Beşinci filmde hikayenin Dünya'ya gittiğimiz bir bölümü var. Ve biz ona, insanların gözlerini açmaya, Neytiri'nin gözlerini açmaya, Dünya'da var olan şeylere gidiyoruz." diyen Landau, Dünya'nın yalnızca RDA tarafından temsil edilmediğini vurguladı: "Tıpkı hayatta yaptığınız seçimlerle tanımlandığınız gibi, tüm insanlar kötü değildir. Tüm Na'viler iyi değildir. Ve burada, Dünya'da durum budur. Neytiri'yi de buna maruz bırakmak istiyoruz."

    "Avatar 2"de Stephen Lang tarafından canlandırılan, RDA için çalışan veNa'vi halkına karşı nefret besleyen Albay Miles Quaritch'in dönüşünü de göreceğiz. Lang, ilk filmin sonunda ölen karakterinin anılarının bir Avatar bedenine yerleştirildiğini açıklamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top