Hesabım
    ABD Box Office: "Avatar 2" Zirvede, "Babylon" Battı!

    Son 20 yılın en kötü Noel dönemi gişesinde "Avatar 2" liderliğini korudu.

    Beyazperde

    Amerika gişesi için, Noel Arifesi ve Günü'nün hafta sonuna denk gelmesi, ülkenin büyük bir bölümünü etkileyen zorlu hava koşulları ve artan COVID endişeleri nedeniyle, durgun bir hafta sonu geride kaldı. Toplam hasılatın 86 milyon dolar olduğu hafta sonu, 2020 pandemisi sayılmazsa, son 20 yılın en kötü Noel dönemi gişesi olarak tarihe geçti.

    Bu hafta sonu vizyona üç büyük yeni yapım girdi: DreamWorks Animation'dan "Çizmeli Kedi: Son Dilek", Sony'den "I Wanna Dance With Somebody: Whitney Houston Filmi" ve Paramount Pictures'tan Damien Chazelle imzalı "Babylon". Ancak hiçbiri "Avatar 2"yi gişenin zirvesinden indiremedi. Geçen hafta sonu 134 milyon dolarla açılış yapan "Avatar 2", vizyondaki ikinci hafta sonunda 56 milyon dolar hasılatla hala bir numarada.

    Oldukça olumlu yorumlar alan "Çizmeli Kedi: Son Dilek" 11.4 milyon dolar açılış hasılatıyla gişenin ikinci sırasına yerleşti. "I Wanna Dance With Somebody: Whitney Houston Filmi" ise 5.3 milyon dolar kazanarak açılışını üçüncü sırada gerçekleştirdi.

    Bu yılın Oscar yarışı için adı geçen, başrollerini Margot Robbie ve Brad Pitt'in paylaştığı "Babylon" gişe yolculuğuna oldukça kötü bir başlangıç yaptı. Yapımı 80 milyon dolara mal olan film, ilk hafta sonunda 3.5 milyon dolar hasılat elde etti. Hollywood'un 1920'lerdeki çılgın dönemini anlatan 189 dakikalık film, karışık eleştiriler almıştı. Ocak ayında uluslararası pazarda vizyona girdiğinde kazancının artması bekleniyor ancak "Babylon"un stüdyo için karlı hale gelmesi çok mümkün görünmüyor.

    Bu hafta sonu Amerika gişesinin ilk beşini "Black Panther: Wakanda Forever" kapattı. Marvel Studios'un son filmi vizyondaki yedinci hafta sonunda 3 milyon dolar kazandı ve toplam gelirini 425 milyon doların üstüne çıkardı. Filmin dünya çapındaki geliri ise 800 milyon doları aştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top