Hesabım
    "Avatar 2"den Büyük Rekor!

    6 haftadır Amerika gişesinin lideri olan "Avatar 2" küresel çapta 2 milyon doları sınırını aşmayı başardı!

    20th Century Studios

    2009 yapımı "Avatar" tüm zamanların en çok kazanan filmleri listesinde zirvedeki yerini korurken, yıllar sonra gelen devam filminin bu listede kaçıncı sırayı alacağı merakla bekleniyordu. 2022'nin son haftalarında vizyona giren "Avatar: Suyun Yolu" tüm dünyada başarılı açılış hasılatları elde etti ve vizyondaki yolculuğunu aynı başarıyla devam ettiriyor.

    Altı haftadır Amerika gişesinin liderliğini hiçbir filme bırakmayan "Avatar 2" bu hafta sonunda da 20 milyon dolarla gişenin bir numarasında. Filmin Kuzey Amerika'daki toplam hasılatı 598 milyon doları aştı. Kürsel çapta ise "Avatar 2" büyük bir başarıya imza attı ve tüm zamanlarda 2 milyar dolardan fazla hasılat eden 6. film oldu.

    Toplam hasılatı 2.9 milyar dolar olan "Avatar"ın yanı sıra, 2 milyar dolar sınırını aşmayı başaran diğer filmler şunlar: "Avengers: Endgame", "Titanic", "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", "Avengers: Infinity War". Ve şimdi de "Avatar 2" bu filmlerin arasına katıldı. Film, pandemi döneminde bu önemli eşiği aşabilen ilk film oldu. Disney filmin toplam hasılatının 2.024 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

    "Avatar 2"nin lideri olduğu Amerika gişesinin geri kalanında durgun bir hafta sonu yaşandı. Son dönemin en başarılı animasyonlarından biri olan "Puss in Boots: The Last Wish" 11.5 milyon dolarla ikinci sıraya, James Wan ve Blumhouse iş birliği "M3GAN" 9.8 milyon dolarla üçüncü sıraya yerleşti.

    "Searching" devam filmi "Missing" 9.3 milyon dolarla gişenin dördüncü sırasında açılış yaptı. 7 milyon dolar bütçeli film için bu çok iyi bir başlangıç. Tom Hanks'in başrolünde olduğu "A Man Called Otto" ise 9 milyon dolarla Amerika gişesinin ilk beşini kapattı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top