Hesabım
    Amerika Gişesinde "Shang-Chi" Rekora Koşuyor

    Film, beşinci hafta sonunu da lider tamamladı

    Son haftaların ve yılın gişe şampiyonu “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, vizyona girdiği beşinci hafta sonunda bile ülke listelerinde üst sıralarda yer almakta zorluk çekmedi. Disney ve Marvel süper kahraman macerası, bilet satışlarına 13,3 milyon dolarlık bir artış ekleyerek, yurt içi çetelesini bir pandemi rekoru olan 196.5 milyon dolara çıkardı.

    Bu hafta sonundan sonra, “Shang-Chi”, yılın en çok hasılat yapan filmi olarak diğer Marvel Sinematik Evren filmi “Black Widow”u (183 milyon $) geride bıraktı. “Shang-Chi”nin aksine, Scarlett Johansson'ın “Black Widow”u yalnızca sinemalarda mevcut değildi. Film, en az 125 milyon dolar hasılat elde ettiği Disney Plus'ta (premium 30 dolarlık bir ücret karşılığında) aynı anda gösterime girdi. Haftalar önce Johansson, Disney'e dava açtı ve filmin hibrit sürümünün gişe bilet satışlarını düşürdüğünü ve tazminatından zarara uğrattığını iddia etti.

    Gişeye dönecek olursak, 24-26 Eylül hafta sonu verilerine göre ikinci sırada Dear Evan Hansen filmi yer aldı. Açılış günlerini yaşayan film, hafta sonunda 7,5 milyon dolar hasılat elde etti. Komedi aksiyon Free Guy 4.1 milyon dolarla üçüncü, Candyman, 2.5 milyon dolarla dördüncü ve Clint Eastwood filmi Cry Macho, 2.1 milyon dolarla beşinci sırada yer aldı.

    2021 yılının en çok izlenen beş filmi ise bu sonuçlardan sonra şöyle oluştu. İlk sırada 196 milyon dolarla Shang-Chi yer aldı. İkinci sırada Black Widow yer aldı ve 183 milyon dolar hasılat elde etti. Üçüncü sırada 172 milyon dolarla F9, dördüncü sırada 160 milyon dolarla A Quiet Place 2 ve beşinci sırada 114 milyon dolarla Jungle Cruise yer aldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top