Hesabım
    Lupin'in Yıldızı "Omar Sy", Netflix'le Özel Anlaşma İmzaladı

    Sy, uzun yıllar Netflix için rol alacak

    Lupin”in ezici başarısının ardından Netflix ve Fransız yıldız Omar Sy, çok yıllı bir uzun metrajlı film anlaşması imzaladılar. Bu, yayıncının bir Fransız yetenek veya film yapımcısıyla yaptığı ilk anlaşma. Ortaklık, Sy'a ait Paris ve L.A. merkezli prodüksiyon şirketinin Netflix için orijinal filmler geliştirmesini ve Sy'ın projelerde baş yapımcı ve oyuncu olarak yer almasını sağlayacak.

    "Lupin"in bazı bölümlerinde yaratıcı bir yapımcı olan Sy, "Netflix'in sanatçılarla olan işbirliğini ve tüm dünyadaki evlere benzersiz ve çeşitli hikayeler getirme tutkusunu deneyimledim. İlişkiyi genişletme fırsatına sahip olmaktan ve birlikte yolculuğumuzun bir sonraki adımını dört gözle beklemekten mutluyum."dedi. Sy, on yıl önce Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun hit komedisi “The Intouchables”la çıkış yaptı ve bu, oyunculukta uzun yıllar sonra ilk başrolü oldu. Fransa'nın en yüksek film onuru olan Cesar ödülünü kazanan ilk siyahi aktör oldu.

    Sy'ın uluslararası üne kavuşması ile "Lupin" sayesinde oldu. Sy, “Lupin”de Fransız hırsız Arsène Lupin hikayesinden esinlenen bir karakter olan Assane Diop olarak rol alıyor. George Kay tarafından yaratılan ve ilk üç bölümü Louis Leterrier tarafından yönetilen “Lupin”, Netflix'in bugüne kadarki en popüler dizilerinden biri oldu. Daha önce Kinology'de (“Annette”) çalışan ve bir yıldan uzun bir süre önce uluslararası orijinal film yönetmeni olarak Netflix'e katılan saygın bir film ustası olan Gaelle Mareschi, “yaratıcı vizyonumuzu getirmek için ortaklığımızı şimdi daha da genişletmekten dolayı heyecan duyuyoruz.” dedi.

    Sy ayrıca, “Lupin” yönetmeni Leterrier ile tekrar ortak oluyor. Laurent Lafitte'in başrolde olduğu ve 2022'de tüm dünyada Netflix'te vizyona girecek olan aksiyon komedi filmi “Tour de Force”ta birlikte çalışıyorlar. Anlaşma, Netflix'in bir dizi uzun metrajlı film geliştirmek  için “The Crown” yıldızı Vanessa Kirby ile benzer bir ortaklık ilan etmesinden bir ay sonra geldi. Netflix'in Sy ile yaptığı anlaşma, yayıncının Fransa'nın yaratıcı topluluğu içinde elde ettiği güven düzeyinin altını çiziyor. Eylül 2014'te Fransa'da lansmanından bu yana Netflix, ülkenin bir numaralı yayın hizmeti haline geldi ve ülkenin en iyi yerel yapımcıları, film yapımcıları ve stüdyolarıyla bağlarını güçlendirdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top