Hesabım
    Savaş Filmi "The Battle of Lake Changjin", Gişede 750 Milyon Doları Geçti

    2021'in en büyük filmi Çin'den geldi!

    The Battle of Lake Changjin filmi, vizyon yolculuğunda hız kesmiyor. Çin savaş destanı, son hafta sonu 73 milyon dolar daha kazandı ve Çin'deki gişe toplamını 768,8 milyon dolara çıkardı. Bu sonuç, pandeminin başlangıcından bu yana yayınlanan hiçbir Hollywood filminin yakalayamadığı olağanüstü bir başarı. Film, şu anda Çin'in 2021'deki en büyük ikinci filmi olan komedi hiti Hi, Mom'ın (821 milyon dolar) arkasından geliyor.

    Film, A listesindeki Çinli film yapımcıları Chen Kaige, Hark Tsui ve Dante Lam tarafından yönetiliyor ve 200 milyon doları aşan bir prodüksiyon bütçesiyle Çin'in şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmi olduğuna inanılıyor. Yerel aksiyon kahramanı Wu Jing (Wolf Warrior 2) ve 20 yaşındaki yükselen yetenek Jackson Yee (Better Days) filmin başrollerinde. Film, Kore Savaşı (veya Çin'de bilindiği şekliyle “ABD Saldırganlığına Karşı Direnme ve Kore'ye Yardım Savaşı”) sırasında ABD güçlerine karşı Çin'in fedakarlıklarını ve kahramanlığını yüceltiyor.

    Film, Çin'in son zamanlardaki gişe rekorları kıran çıkışlarının çoğunu karakterize eden milliyetçi tonla çok uyumlu. Bu minvaldeki bir diğer film My Country, My Parents da 200 milyon doları geçerek ikinci oldu. Artisan Gateway'den alınan verilere göre, devlet destekli film kümülatif toplam 209,8 milyon dolara ulaştı. Son hafta sonu 14.6 milyon dolar ekledi. Arthouse yönetmeni Lou Ye'nin Gong LiMark Chao ve Japon oyuncu Joe Odagiri'nin başrollerini paylaştığı, 2019 draması Saturday Fiction, nihayet hafta sonu Çin pazarına çıktı ama iyi bir başlangıç yapamadı.

    Önümüzdeki hafta sonu Çin'deki tüm dikkatler Denis Villeneuve'ün merakla beklenen bilim kurgu uyarlaması Dune'a çevrilecek. Film, Çin'in en büyük sinema zincirini de işleten Çinli emlak şirketi Dalian Wanda Group'a ait Legendary Entertainment tarafından çekildi. Film, Wanda'nın izniyle güçlü bir yerel pazarlama baskısı alacak ama aynı zamanda ithal Hollywood filmlerine olan ilginin biraz azaldığı bir zamanda geliyor. Film, WarnerMedia'nın Kuzey Amerika'daki HBO Max yayın hizmeti üzerinden aynı anda açılıyor. Bu durum, yüksek kaliteli korsan kopyaların, film Çin sinemalarına girdiği an çoğalacağı anlamına geliyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top