Hesabım
    Ödül Sezonunun İddialı Filmi Belfast'tan Yeni Fragman

    Kennet Branagh, Oscar yarışına hazırlanıyor

    Kenneth Branagh'ın yazıp yönettiği, ödül sezonunun en iddalı yapımları arasında gösterilen drama filmi Belfast, yeni bir fragman yayınladı. 1960'ların sonlarında, Kuzey İrlanda'daki Troubles sırasında geçen siyah beyaz filmde Jude Hill, Ciaran Hinds, Jamie DornanCaitriona Balfe ve Oscar ödüllü oyuncu Judi Dench rol alıyor.

    Fragman, Dench'in anlatımıyla başlıyor ve herhangi bir kişinin hikayesinin en önemli bölümünün "hikayenin nasıl bittiği değil, daha çok başladığı yer olduğunu" açıklıyor. Fragmana göre, bu özel hikaye 1969'da Belfast'ta başlıyor. Van Morrison'ın "Wild Night"ı arka planda çalıyor, fragmanın ilk kısmı hikayeyi oluşturuyor: Görünüşte huzurlu Belfast kasabasında büyüyen masum bir genç çocuk, sınıf arkadaşına aşık olduğu için endişeleniyor ve babasından paha biçilmez tavsiyeler alıyor: "İyi ol oğlum ve eğer iyi olamıyorsan, dikkatli ol."

    Patlayan araba bombaları ve sokak kavgaları arasında, kasabanın artık bir aile için çocuklarını büyütmek konusunda güvenli bir yer olmadığı ortaya çıkıyor. Bir noktada, masaya Avustralya, Sidney için bir seyahat broşürü serilir ve bu, genç çocuğun babasının ailesini başka bir ülkeye taşımak istediğini kuvvetle ima eder. Çocuğun büyükbabasıyla (Ciarán Hinds tarafından canlandırılıyor) yakın ve sevgi dolu bir ilişkisi var. Genç çocuk ile büyükbabası arasında ne olacağı belirsiz olsa da torununa aşkla ilgili bazı değerli ayrılık tavsiyeleri verir.

    Shakespeare uyarlamalarıyla hem yönetmenlik, hem oyunculuk kariyerine başlayan Branagh, son yıllarda Agatha Christie uyarlamalarıyla adından söz ettiriyor. Cinayet serisinin yeni filmi Death on Nile beklenirken, daha kişisel bir anlatıyla karşımıza çıkmaya ve ödül sezonunda iddalı hale gelmeye hazırlanıyor. "Kim olduğunu biliyorsun. Nereye gidersen git ve ne olursan ol, bu her zaman gerçek olacak." Belfast, 12 Kasım'da sinemalara geliyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top