Hesabım
    ‘Bağlılık Hasan'ın Yurt Dışı Hakları Films Boutique'in Oldu

    Film, Oscar aday adayı olabilecek mi?

    Semih Kaplanoğlu'nun, dünya prömiyeri Cannes'ın Belirli Bir Bakış bölümünde yapılan ve Altın Portakal'dan ödülle dönen son filmi “Bağlılık Hasan”, Films Boutique tarafından birçok önemli pazara satıldı. Film, Türkiye'nin 2020'de Oscar için uluslararası uzun metrajlı film yarışında aday adayı olarak belirlediği “Bağlılık Aslı” ile başlayan bir üçlemenin parçası.

    Kaplanoğlu, daha önce “Yumurta”, “Süt” ve “Bal” filmlerinden oluşan Yusuf Üçlemesi'nin yönetmenliğini yapmış ve Berlin'de Altın Ayı olmak üzere birçok ödüle ulaşmıştı. “Bal”, 2010 yılında Berlin'in Altın Ayı ödülünü kazandı. “Bağlılık Hasan” şimdi Türkiye'nin potansiyel Oscar aday adayı olarak konuşuluyor. Films Boutique, film için İspanya (Paco Poch Cinema), Ex Yugoslavia (Five Stars Distribution), İsrail (Lev Cinemas) ve Portekiz (Leopardo) ile bir dizi anlaşma imzaladı. ARP Selection, filmin Fransa'da, CGV Mars ise Türkiye'de dağıtımını yapacak.

    “Bağlılık Hasan”, babasından miras kalan topraklarda geçimini bahçecilik ve çiftçilikle sağlayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Hac için Mekke'ye yaklaşan yolculuğu, ruhunun geçmişini aramasına yol açar. Film ayrıca Kudüs ve Antalya Altın Portakal film festivallerinde de gösterildi ve en iyi sinematografi ödülünü kazandı.

    Films Boutique'in şu anki listesinde ayrıca; “Bağlılık Aslı”, oyunculuktan yönetmenliğe geçiş yapan Noémie Merlant'ın Cannes ve San Sebastian'da yer alan ilk uzun metrajlı filmi “Mi lubita, Mon Amour”, Venedik'in Horizon bölümünde dünya prömiyerini yapan Péter Kerekes'in “107 Mothers” ve Ildikó Enyedi'nin Cannes yarışma filmi olan ve başrolünde Lea Seydoux'nun yer aldığı “The Story of My Wife” bulunuyor. Oscar adayı “Embrace of the Serpent” ve “On Body and Soul” gibi filmleri de içeren Films Boutique'in merkezi Berlin'de ve başkanlığını Jean-Christophe Simon yürütüyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top