Hesabım
    Christian Bale'li ''The Pale Blue Eye''ın Kadrosuna Yeni İsimler Katıldı

    Netflix yapımı film, ünlü yazar Edgar Allan Poe'nun gençliğine odaklanacak.

    Crazy Heart ve Black Mass gibi filmlerden tanıdığımız Scott Cooper'ın yönettiği The Pale Blue Eye filmi, 1830 yılında daha sonra ünlü polisiye yazarı Edgar Allan Poe olacak genç bir öğrencinin yardımıyla, West Point'teki ABD Askeri Akademisi'nde meydana gelen gizemli cinayetleri çözmeye çalışan kıdemli bir dedektifin hikayesini konu ediyor.

    Filmin başrolünde, yönetmenin daha önce Hostiles ve Out of The Furnace filmlerinde birlikte çalıştığı Christian Bale yer alıyor. Edgar Allan Poe'yu ise Harry Potter serisinde Harry Potter'ın kuzeni Dudley Dursley olarak tanıdığımız, son olarak The Queen's Gambit ve The Tragedy of Macbeth'te oynayan Harry Melling canlandırıyor.

    Filmin oyuncu kadrosuna son olarak; Oscar ödüllü Robert Duvall (Apocalypse Now, The Godfather), iki Emmy ödüllü Gillian Anderson (The Crown, The X Files), Emmy ve Golden Globe adayı Toby Jones (First Cow), beş kez Bafta adayı Timothy Spall (Mr. Turner), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody), Charlotte Gainsbourg (Antichrist, Melancholia), Harry Lawtey (Industry), Simon McBurney (Carnival Row), Hadley Robinson (Little Women), Joey Brooks (Molly’s Game), Brennan Keel Cook (Encounter), Gideon Glick (The Marvelous Mrs. Maisel), Fred Hechinger (The White Lotus), Matt Helm (The Tragedy of Macbeth), Steven Maier (The Plot Against America) ve Charlie Tahan (Ozark) katıldı. 

    Filmin, Louis Bayard'ın aynı adlı Gotik romanından uyarlanan senaryosunu da yönetmen Scott Cooper kaleme aldı. Kitabın konusu kısaca şöyle: 1830 yılı West Point Akademisi'nde sakin bir Ekim akşamı, harbiyeli bir öğrencinin bedeninin bir ipten sallanıyor olmasıyla kesilir. Ertesi sabah daha da korkunç olaylar aydınlığa çıkar. Biri, ölü adamın kalbini çıkarmıştır. O dönemlerde New York'ta ünlü olan dedektif Augustus Landor, araştırma yapması için çağrılır. Cinayet, Landor'un gizlice araştırması gerek bir olaydır, çünkü skandal akademiye geri alınamaz bir hasar verebilecek seviyededir. Dedektife hiç ummadığı birinden yardım gelir: Melankolik, içki içmeye merkalı, genç bir öğrenci, dedektifin adına iki kıtadan oluşan bir şiirle gelir. Landor, bu Güneyli garip genç şair Edgar Allen Poe'ya babası gibi bir etki yaratacaktır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top