Hesabım
    Alec Baldwin ''Rust'' Setinde Yaşananların Ardından İlk Röportajını Verdi: ''Tetiği Ben Çekmedim''

    Ünlü oyuncu Alec Baldwin, ABC News'a verdiği röportajda, Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan silahın tetiğini kendisinin çekmediğini söyledi.

    ABD’nin New Mexico eyaletinde çekilen ''Rust'' filminin setinde oyuncu Alec Baldwin'in rol gereği kullandığı silahın kurusıkı olmaması nedeniyle, 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmiş ve yönetmen Joel Souza da yaralanmıştı.

    Yaşanan olay sonrasında ilk yüzyüze röportajını ABC News ile gerçekleştiren Baldwin, Halyna Hutchins'i öldüren silahın tetiğini kendisinin çekmediğini iddia etti. Baldwin daha önce, silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini söylemişti. Kazanın yaşandığı gün silahı kontrol ettiğini söyleyen silah sorumlusu Hannah Guiterrez Reed, ''Asıl soru, bu kurşunu oraya kim, neden koydu olmalı'' diyerek sabotaj iddiasına dikkat çekmişti. Reed'in silahı, Baldwin'e verilmek üzere teslim ettiği yönetmen yardımcısı David Halls'un 2019 yılında çalıştığı bir sette, yine bir silah kazasının yaşanması sonucunda işini kaybetmesi onu davanın kilit isimlerinden biri haline getirmiş ancak Halls da silahın dolu olduğunu bilmediğini iddia etmişti.

    Filmin senaryo süpervizörü Mamie Mitchell ise, kazanın yaşandığı sahnenin senaryosunda silahın ateşlenmesine gerek olmadığını söylemiş; yönetmen Souza ve görüntü yönetmeni Hutchins ile sahnenin nasıl çekileceğini planladıklarını detaylı olarak anlatmıştı. 

    ABC'den George Stephanopoulos’un sorularını cevaplayan Alec Baldwin, olayla ilgili olarak ilk kez kameralar karşısında konuştu. Röportaj esnasında göz yaşlarını tutamayan Baldwin, kendisinden senaryo gereği tetiği çekmesinin gerekmediğini onaylamasını isteyen Stephanopoulos'a "Tetik çekilmedi. Tetiği ben çekmedim.” diye karşılık verdi. Stephanopoulos’un "Yani tetiği hiç çekmedin mi?" sorusuna Baldwin'in yanıtı "Hayır, hayır, hayır, hayır. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem. Hiçbir zaman." oldu. 

    Baldwin ayrıca silaha gerçek merminin nasıl girdiğini bilmediğini de belirterek "Birisi silaha gerçek bir mermi koydu, sinema setinde olmaması gereken bir mermi" diye konuştu. Duygusal anların yaşandığı röportajda Baldwin, Hutchins hakkında "Onunla çalışan herkes tarafından sevilen ve hayran olunan biriydi, yaşananlar bana gerçekmiş gibi gelmiyor" diye konuştu. Baldwin ayrıca bu kazanın başına gelen en kötü şey olduğunu ve kariyerinin sona ermiş olabileceğinin farkında olduğunu belirtti. Röportaj ABC televizyonundaki ilk yayınından sonra Hulu'da yayınlanmaya devam ediyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top