Hesabım
    Amerikan Film Enstitüsü, Yılın En İyi Filmlerini Seçti

    Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2021 yılının En İyi 10 Filmini listeledi.

    Amerikan Film Enstitüsü'nün, eleştirmenler, akademisyenler ve sektör çalışanlarından oluşan jürisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yılın en iyi filmlerini ve dizilerini seçtiler. 

    Bu yıl üç Jüri Özel Ödülü dağıtıldı. Bunlar; Kenneth Branagh'ın festivallerden övgü toplayan ve otobiyografik ögeler içeren filmi Belfast, Searchlight belgeseli Summer of Soul…(Or, When the Revolution Could Not be Televised) Netflix'te izlenme rekorları kıran Güney Kore yapımı Squid Game'e verildi. 

    2021'in bitmesine bir aydan az zaman kalmış olsa da, hala gösterime girmesini beklediğimiz yüksek profilli filmler var. Steven Spielberg imzalı ikonik 1957 müzikalinin uyarlaması West Side Story, 29 Kasım'da New York'ta prömiyer yaptı ancak henüz dünya çapında sinemalarda yayınlanmadı. Benzer şekilde, Lana Wachowski'nin yönettiği The Matrix Resurrections, Guillermo Del Toro'nun yönettiği Nightmare AlleyAdam McKay'in yönettiği Don't Look Up ve Paul Thomas Anderson'ın yönettiği Licorice Pizza gibi filmler de henüz geniş çapta gösterime girmedi. Yılın geriye kalan filmlerinin çoğu için, olumlu eleştiriler gelmiş ve bu filmler AFI listesi de dahil, 2021'in En İyi Filmleri listelerinde kendilerine yer bulmuş olsalar da, izleyiciler tarafından nasıl karşılanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

    İşte Amerikan Film Enstitüsü'nün seçtiği 2021'in En İyi 10 Filmi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top