Hesabım
    Oscar Adaylıklarının Sürprizleri ve Hayal Kırıklıkları

    Akademi, hangi kategorilerde sinemaseverleri şaşırttı?

    94. Akademi Ödülleri, nam-ı diğer Oscar adayları açıklandı. Tracee Ellis Ross ve Leslie Jordan'ın sunumuyla açıklanan adaylıklarda genel anlamda çok büyük sürprizler ya da hayal kırıklıkları yok gibi görünse de kategorilere indiğimizde şaşırtıcı sonuçlarla karşılaştık. Birkaç önemli dalda aday olmayı bekleyen isimler hayal kırıklığına uğrarken, bazı dallarda sinemaseverleri sevindiren isimler açıklandı. Ödüller, 27 Mart'ta düzenlenecek törende dağıtılacak. 

    En büyük hayal kırıklığı, kuşkusuz Lady Gaga cephesinde yaşanıyor. House of Gucci ile eleştirmen birliklerinin tamamında yer alan Gaga, Oscar adaylığı elde edemedi. İkinci büyük hayal kırıklığı ise Denis Villeneuve üzerinden yaşandı. Teknik dalların hemen hepsine aday olan ve toplam 10 dalda adaylık alan Dune, en iyi yönetmen kategorisinde adaylık kazanamadı. Belfast'ın oyuncu adaylıkları arasına Caitriona Balfe ismini yazdıramaması da yine hayal kırıklığı yarattı. 

    Aaron Sorkin ve Tony Kushner'ın senaryo dallarında yer alamaması ve Leonardo DiCaprio, Jared LetoBradley Cooper ve Jennifer Hudson gibi isimlerin yılı boş geçmesi de hayal kırıklığı hanesine yazıldı. Peki, sürprizler nelerdi? Filmin ödül sezonundan tamamen silinmesinin ardından adaylık beklentisi sıfıra inen Kristen Stewart'ın “Spencer”la aday olması ve Jessie Buckley'in “The Lost Daughter”la listeye girmesi en önemli sürprizlerdi.

    Diğer sürprizlere gelince, çok beğenilmesine rağmen Drive My Car'ın dört adaylık alması ve Hamaguchi'yi yönetmen kategorisine sokması sevindiren bir karar oldu. The Worst Person in the World'ün senaryo dalında gelen adaylığı da ziyadesiyle sevindirici. Jesse Plemons ve J.K. Simmons'ın şapkadan çıkan sürpriz adaylıkları ve Flee filminin tarih yazarak 3 kategoride (animasyon, belgesel, uluslararası) aday olması sürprizlere eklenecek gelişmeler olarak göze çarptı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top