Hesabım
    94. Oscar Ödülleri'ne Aday Olamayan 22 Harika Film

    Akademinin görmezden geldiği bu harika filmleri izlemeden geçmeyin!

    94. Akademi Ödülleri'nde, sinema dünyasının en prestijli ödülü olan Oscar için yarışacak filmler ve isimler dün açıklandı. Oscar adaylıklarına kesin gözüyle bakılan Dune, The Power of the Dog, West Side Story, Drive My CarLicorice Pizza gibi filmler birçok dalda adaylık elde ederek beklentileri karşıladılar.

    Oscar'a aday gösterilemeyerek hayal kırıklığı yaratan pek çok film de oldu. Özellikle Red RocketZola ve Pig gibi düşük bütçeli bağımsız yapımlar, eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük beğeni almasına rağmen Oscar yarışına katılmak için Akademi üyelerinin ön elemesinden geçemedi. 

    Bağımsız filmlerin Oscar adaylığı elde etmesi çok da olası değil, bu nedenle büyük hayal kırıklığı yarattığını söyleyemeyiz. Fakat son yıllardaki her filmiyle Oscar adaylığı elde eden Wes Anderson'ın "The French Dispatch" filminin, Oscar Isaac'li Paul Schrader filmi "The Card Counter"ın, yılın en beğenilen filmlerinden biri olan ve sinematografi, görsel efekt, kostüm ve makyaj gibi dallardaki adaylığına kesin gözüyle bakılan "The Green Knight"ın hiçbir adaylık elde edememesi şaşkınlık yarattı.

    Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu eleştiriler alan, bir çok festivalden ödülle ayrılan filmlerin, Oscar yarışında yer almadığı için görmezden gelinmesini istemeyiz. Bu nedenle 2021 yılının ne çıkan ama Oscar'a aday gösterilmyen filmlerini derledik.

    İşte Akademi üyelerinin radarına giremeyen ama kesinlikle kaçırmamanız gereken 22 film...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top