Hesabım
    Nolan Filmi ‘Oppenheimer’dan İlk Görsel

    Filme eklenen yeni bir oyuncunun ismi de açıklandı

    “Belfast”ın Oscar adaylıklarıyla gelen başarısının ardından Kenneth Branagh, Christopher Nolan'la “Oppenheimer”da yeniden bir araya gelecek. İkili, daha önce “Dunkirk” ve “Tenet” için birlikte çalışmıştı. Branagh, J. Robert Oppenheimer'ın atom bombasının yaratılmasındaki rolünü anlatan filmde belirsiz bir rolü oynayacak. Branagh kısa süre önce “Death on the Nile”de rol aldı ve “Belfast”ın yönetmenliği, yapımcılığı ve senaristliğiyle Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

    Universal Pictures ve Syncopy ayrıca salı günü, filmin ana çekimlerinin başladığını ve yıldız Cillian Murphy'nin Oppenheimer olarak karamsar bir ilk görüntüsünü ortaya çıkardığını duyurdu. Fotoğrafta Murphy, sigara içerken ve dikkatle bakarken resmedilmiştir. Bu kesinlikle tarihi kayıt için doğru bir an. Çünkü, Oppenheimer, sonunda boğaz kanserinden muzdarip bir tiryakiydi.

    Nolan'ın yazıp yönettiği “Oppenheimer”ın yapımcılığını Emma Thomas, Atlas Entertainment'tan Charles Roven ve Nolan üstleniyor. New Mexico, California ve New Jersey dahil olmak üzere birçok ABD lokasyonunda çekilecek. 100 milyon dolarlık bir bütçeye sahip yapım, süper kahraman çağında nesli tükenmekte olan bir tür haline gelen düşünceli bir destan. Nolan, 2017'de piyasaya çıktığında “Dunkirk”ü beklenmedik bir finansal kazanan yapmayı başardı. 

    “Oppenheimer”da biyolog ve botanikçi Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünde Emily Blunt, Manhattan Projesi direktörü General Leslie Groves Jr. rolünde Matt Damon ve ABD Atom Enerjisi Kurucu Konsey Komiseri Lewis Strauss rolünde Robert Downey, Jr. yer alıyor. Ayrıca, Florence Pugh psikiyatrist Jean Tatlock'u, Benny Safdie teorik fizikçi Edward Teller'ı, Michael Angarano, Robert Serber'i ve Josh Hartnett öncü Amerikalı nükleer bilim adamı Ernest Lawrence'ı oynuyor. “Oppenheimer”da Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David KrumholtzAlden Ehrenreich ve Matthew Modine de rol alıyor. 

    Universal Pictures, “Oppenheimer”ı dünya çapında sinemalarda dağıtacak ve filmi 21 Temmuz 2023'te Kuzey Amerika sinemalarında ve tüm dünyada vizyona sokacak. Film, Kai Bird ve merhum Martin J. Sherwin'in Pulitzer ödüllü “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” adlı kitabından uyarlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top