Hesabım
    Usta Yönetmen Steven Spielberg'den Frank Bullitt Filmi Geliyor

    Bullit filminin ikonik karakteri beyaz perdeye dönüyor

    Steven Spielberg, Steve McQueen'in ilk kez 1968 tarihli gerilim filmi “Bullitt”te canlandırdığı San Francisco polisi Frank Bullitt karakterine dayanan orijinal bir uzun metrajlı film geliştiriyor. Josh Singer (“The Post,” “Spotlight”) senaryoyu yazacak, Spielberg'in düzenli işbirlikçisi Kristie Macosko Krieger yönetmenle birlikte filmin yapımcılığını üstlenecek.

    McQueen'in oğlu Chad McQueen ve torunu Molly McQueen, karakterin haklarını güvence altına almak için McQueen mülküyle uzun bir müzakere sürecinin ardından baş yapımcılık görevini üstleniyorlar. 1968'de “Bullitt”i yayınlayan Warner Bros., Spielberg'in, McQueen'in tartışmasız en ikonik rolüyle ilgili orijinal bir hikaye olan yeni filminin stüdyosu olacak.

    1963 tarihli “Mute Witness” romanına dayanan 1968 yapımı “Bullitt”, Bullitt'in korumakla görevlendirildiği bir mafya muhbirinin ölümüyle ilgili soruşturmasını takip ediyor. Peter Yates'in (“Breaking Away”) yönettiği “Bullitt”, McQueen'in tüm sürüşünü modifiye edilmiş bir Ford Mustang'de yapmasıyla ünlü, sinema tarihinin en unutulmaz araba kovalamaca sahnelerinden birini içeriyor. Film, kurgu dalında Oscar kazandı ve aynı zamanda ses dalında da aday gösterildi.

    Spielberg'in karakteri üstlenmesi konusunda henüz bir senaryo yok ve herhangi bir anlaşma yapılmadı. Dolayısıyla bu haber, yapımcının kasım ayında vizyona girecek olan “Fabelmans”tan bir sonraki filmi olacak. Spielberg, aynı zamanda film, yardımcı kadın oyuncu, yapım tasarımı, kostüm tasarımı, sinematografi ve ses dallarında aday gösterilen klasik müzikal “West Side Story”nin yeniden çevrimiyle yönetmenlik ve yapımla iki Akademi Ödülü adaylığı kazandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top