Hesabım
    94. Oscar Ödülleri'nin Sürprizleri ve Hayal Kırıklıkları

    94. Oscar Ödülleri'nin en büyük sürprizleri ve hayal kırıkları neler oldu?

    Her Akademi Ödülleri töreninde şok edici anlar vardır, ancak Will Smith'in Chris Rock tarafından, karısı Jada Pinkett Smith hakkında yapılan bir şakaya öfkelenmesinden sonra 94. Oscar Ödül Töreni'nin ne kadar dramatikleşeceğini kimse tahmin edemezdi.

    Bu kolay kolay akıllardan çıkmayacak anların dışında, gece boyunca çok az sürpriz yaşandı ve en büyük ödüllerin çoğunu tahmin edilen filmler ve isimler aldı. Özellikle dört oyunculuk kategorisindeki ödüller, SAG Ödülleri'nde (Ekran Oyuncuları Birliği Ödülleri) kazanan isimlerle eşleşti. 

    Ödül töreninin en şanslı kazananlarından biri Apple oldu. CODA'nın En İyi Film Ödülü'nü kazanmasıyla bu ödülü kazanan ilk dijital platform olan Apple, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde ödül kazanan ilk işitme engelli isim olan Troy Kotsur'la da tarihe geçti. 

    Gelin, 94. Oscar Ödülleri'nin sürprizlerine he hayall kırıklıklarına birlikte göz atalım...

    Hayal Kırıklıkları

    • The Power of the Dog: Jane Campion'un yenilikçi Western filmi tam 12 kategoride ödüle aday gösterilmişti ancak bunlardan yalnızca birinde ödül kazanabildi. En İyi Yönetmen Ödülü, Jane Campion'ın oldu fakat, En İyi Film kategorisinde de favori adaylardan biri olan The Power of the Dog, başka bir ödül alamadı. Film, en iddialı olduğu kategorilerden birinde, En İyi Sinematografi kategorisinde ödülü Dune ile Greig Fraser'a kaptırdı. The Power of the Dog'un görüntü yönetmeni Ari Wegner, ödülü kazanamasa da bu kategoride aday gösterilen ikinci kadın olarak tarihe geçti.
    • Flee: Oscar tarihinde ilk defa En İyi Animasyon, En İyi Belgesel ve En İyi Uluslararası Film kategorileirnin hepsinde aday gösterilen Flee, törenden eli boş ayrıldı.
    • En İyi Orijinal Şarkı - Lin-Manuel Miranda "Dos Oruguitas": Orijinal şarkı kategorisinde, canlı yayını destansı bir şekilde açan Beyonce'nin King Richard şarkısı "Be Alive" da dahil olmak üzere birçok başarılı şarkı vardı. Çoğu kişi Lin-Manuel Miranda'nın "Encanto"daki "Dos Oruguitas" ile ödülü almasını bekliyordu; ancak, kazanan "No Time to Die" ile Billie Eilish ve erkek kardeşi Finneas oldu.

    Sürprizler:

    • En İyi Orijinal Senaryo - Kenneth Branagh "Belfast": Gecenin çekişmeli kategorilerinden biri En İyi Orijinal Senaryo ödülüydü. Paul Thomas AndersonLicorice Pizza ile BAFTA ödülünü alırken; Adam McKayDon't Look Up ile WGA (Yazarlar Birliği) ödülünün sahibi olmuştu. Ama sonunda, otobiyografik Belfast ile ödülü evine götüren isim daha önce sekiz kez Oscar adayı olan Branagh oldu.
    • James Bond'a Övgü Anı: Oscar'larda 60 yıllık James Bond'a bir övgü olacağını bir süredir biliyorduk ve olasılıklar sonsuz görünüyordu: Hangi eski Bond, Bond kızları veya Bond kötü adamları ortaya çıkacaktı? Adele veya Paul McCartney, Oscar ödüllü Bond şarkılarını söylemek için ortaya çıkar mıydı? Belki yeni James Bond'u bile ilan edebilirdi... Bunun yerine, özel bir konuğun olmadığı, ekstrem sporcular Tony Hawk, Kelly Slater ve Shaun White tarafından sunulan kısa bir klip gösterildi.
    • Seyici Ödülleri ve Zack Snyder: Tutkulu hayran kitlesini asla küçümsemeyin! Zack Snyder imzalı filmler, bu yıl Twitter üzerinden oylanan iki kategoride en üst sırada yer aldılar. İlk olarak, Zack Snyder's Justice League, Avengers: Endgame'deki "Avengers assemble!" anının ve Spider-Man: No Way Home'da bir araya gelen Örümcek Adamların önüne geçerek #OscarsCheerMoment yarışını kazandı. Ardından #OscarsFanFavorite ödülü de Cinderella ve Spider-Man: No Way Home gibi filmleri geride bırakarak Snyder'ın yönettiği Army of the Dead'e gitti.
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top