Hesabım
    Will Smith İçin Disiplin Cezası Gündemde!

    Akademi, 94. Oscar Ödül Töreni'nde yaşanan skandal sonrasında Will Smith'ten töreni terk etmesini istediğini ancak Smith'in bunu reddettiğini açıkladı. Ayrıca bir sonraki yönetim kurulu toplantısında disiplin cezası konusu gündeme getirilecek.

    Will Smith'in Pazar günkü Oscar töreninde Chris Rock'ı tokatlamasının ardından en çok merak edilen konulardan biri, neden Smith'e törenden ayrılmasının söylenmediği sorusuydu. Oscar Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, yaptıkları yeni bir açıklamayla, skandal olay sonrasında Will Smith'ten töreni terk etmesini istedikleirni, Smith'in ise bunu reddettiğini açıkladı. 

    Akademi tarafından People'a yapılan açıklamada, "Olaylar tahmin edemeyeceğimiz şekilde gelişti" denildi. "Bay Smith'in törenden ayrılmasının istendiğini ve reddedildiğini açıklığa kavuşturmak istesek de, durumu farklı şekilde ele alabileceğimizin de farkındaydık."

    Açıklamada ayrıca "Yönetim Kurulu bugün, uygunsuz fiziksel temas, taciz edici veya tehdit edici davranış ve Akademi'nin bütünlüğünü tehlikeye atmak dahil olmak üzere Akademi'nin Davranış Standartlarını ihlal ettiği için Bay Smith'e karşı disiplin soruşturması başlattı" ifadeleri de yer aldı. "Akademi'nin Davranış Standartları ve Kaliforniya yasaları ile tutarlı olarak, Bay Smith'e ihlalleri ve yaptırımları hakkında en az 15 gün önceden oylama bildirimi ve yazılı bir yanıt yoluyla önceden dinlenme fırsatı sunuluyor. "

    18 Nisan'da gerçekleşecek olan bir sonraki yönetim kurulu toplantısında Akademi, "askıya alma, ihraç veya Yönetmelik ve Davranış Standartları tarafından izin verilen diğer yaptırımları içerebilecek herhangi bir disiplin cezası uygulayabileceklerini" söyledi. 

    Akademiden yapılan açıklamada, 57 yaşındaki Rock'tan, Pazar günkü etkinliğe katılan herkesten ve evden izleyenlerden de özür dilendi: "Bay Smith'in 94. Oscar Ödülleri'ndeki eylemleri, şahsen ve televizyonda tanık olmak için derinden sarsıcı, travmatik bir olaydı. Bay Rock, sahnemizde yaşadıklarınız için sizden özür dileriz ve o anki esnekliğiniz için teşekkür ederiz. Kutlama olması gereken bir olay sırasında yaşananlar için adaylarımızdan, misafirlerimizden ve izleyicilerimizden de özür dileriz."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top