Hesabım
    Justin Lin "Hızlı ve Öfkeli 10"un Yönetmenliğini Neden Bıraktı?

    Geçtiğimiz hafta "Hızlı ve Öfkeli 10"un yönetmenliğinden ayrıldığını açıklayan Justin Lin'in, bu kararı neden aldığı ortaya çıktı.

    Yönetmen Justin Lin, geçtiğimiz hafta, resmi adı "Fast X" olarak açıklanan "Hızlı ve Öfkeli 10" filminden ani bir kararla ayrıldı. Filmin çekimleri başlamıştı ancak Lin'in yerine yeni bir yönetmen bulunana kadar prodüksiyon durdurulmuştu. "Hızlı ve Öfkeli 10" yeni yönetmenini çok geçmeden buldu. Filmi "The Incredible Hulk", "Now You See Me", "Clash of the Titans"gibi filmlere imza atan Louis Leterrier yönetecek.

    Bu arada Justin Lin'in filmin yönetmenliğini neden bıraktığıyla ilgili oldukça önemli bir iddia ortaya atıldı. İlk olarak The Hollywood Reporter'da yer alan habere göre, Lin'in projeden ayrılma sebebi, serinin yıldızı Vin Diesel ile yaşadığı anlaşmazlık. 

    Lin ve Diesel'in çatışması, filmin birkaç kez yeniden yazılmasına neden oldu ve sonunda yönetmeni Hızlı ve Öfkeli ailesinden gönüllü olarak ayrıldığı bir kırılma noktasına getirdi. Lin, seriden ayrılmadan hemen önce, "Hızlı ve Öfkeli"nin senaryosuna son noktayı koyduklarını düşünüyordu. Ne yazık ki, Doğu Avrupa'da geçen bir sahne Ukrayna Savaşı nedeniyle filmden kaldırılmak zorunda kaldı. Bu durum, ana kötü karakterlerinden birini henüz seçmemiş olan kaotik prodüksiyona eklendi.

    Bunun da ötesinde Universal Studios, diyaloğu iyileştirmek için Lin'in senaryosunu Londra'daki başka bir yazara gönderdi. Bu, Lin tarafından pek iyi karşılanmadı. Kırılma noktası, 23 Nisan'daki bir toplantıda, Diesel'in çekimleri daha da geciktirecek ve Lin'i filmde birçok değişiklik yapmaya zorlayacak daha fazla not sunmasıyla yaşandı. Diesel'in istediği değişikliklere dair notları, Lin'in kapıyı arkasından çarparak toplantıdan çıktığı bir tartışmaya yol açtı. 

    Daha önce "Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı", "Hızlı ve Öfkeli 4", "Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu", "Hızlı ve Öfkeli 6" ve geçtiğimiz yaz vizyona giren "Hızlı ve Öfkeli 9" filmlerinin de yönetmenliğini üstlenen Justin Lin, uzun soluklu bu aksiyon serisiyle adeta bütünleşmiş bir yönetmendi. Justin Lin yalnızca 10. filmi değil, seriyi sonlandıracak olan 11. filmi de yönetecekti. Ancak artık sadece yapımcı olarak projede yer alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top