Hesabım
    En İyi 10 Tobey Maguire Filmi

    Tobey Maguire bugün 47. yaşını kutluyor!

    Tobey Maguire bugün 47. yaş gününü kutluyor! Ünlü oyuncunun doğum gününde, kariyerinin en sevilen filmlerini derledik. 

    25 Haziran 1975'te Kaliforniya'da doğan Maguire,küçük yaşta oyunculuk dersleri almaya başladı. 1993 yılında başrolünü Robert De Niro'nun üstlendiği "Bu Çocuğun Hayatı" filminde, en yakın ardaşlarından biri olan Leonardo DiCaprio ile birlikte rol aldı. 

    Bir süre çocuk ve genç rollerinde oynayan Tobey Maguire'ın büyük çıkışı, özdeşleştiği Örümcek-Adam rolüyle birlikte oldu. Henüz çizgi roman filmleri çılgınlığının başlamadığı dönemde, 2002 yılında Sam Raimi tarafından yönetilen ilk "Spider-Man" filminde oynayan Tobey Maguire, o günden bugüne Peter Parker olarak hafızalara kazındı. Ünlü oyuncu hala birçokları tarafından sinemanın en iyi Örümcek-Adam'ı olarak değerlendiriliyor. 

    Sam Raimi'li Spider-Man üçlemesi 2004 ve 2007 yılında gelen devam filmleriyle sona erdi. Ancak Tobey Maguire, Örümcek-Adam kostümünü geçtiğimiz yıl bir kez daha giyerek tüm hayranlarını sevindirdi. 2021'in Aralık ayında vizyona giren "Spider-Man: No Way Home" filmi, üçlemenin yıldızı Tom Holland ile Tobey Maguire ve Andrew Garfield'ı yani üç Örümcek-Adam'ı bir araya getirdi. 

    "Spider-Man: No Way Home" aynı zamanda Tobey Maguire'ın 7 yıl sonra sinemaya döndüğü ilk film oldu. 2014'te "Pawn Sacrifice" (Şah Mat) filminde rol alan Maguire, 2017'de "Patron Bebek" filminin seslendirme kadrosunda yer almış ve sonrasında bir süre sinemaya ara vermişti. 

    Şu sıralarda "Extrapolations" adlı dizi ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Tobey Maguire ayrıca Damien Chazelle'in yıl sonunda vizyona girecek olan filmi "Babylon"da sinemanın dev ismi Charlie Chaplin'i canlandıracak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top