Hesabım
    Yeni Black Panther Kim Olacak?

    Wakanda Kral T'Challa'nın yasını tutuyor, peki ama yeni Black Panther kim olacak?

    2018 yapımı "Black Panther"in merakla beklenen devam film "Black Panther: Wakanda Forever" (Black Panther: Yaşasın Wakanda) üzerinde uzun zamandır çalışıyordu. İlk filmin yanı sıra "Captain America: Civil War", "Avengers: Infinity War" ve "Avengers: Endgame" filmlerinde de Wakanda Kralı T'Challa ve Black Panther olarak rol alan Chadwick Boseman'ın trajik vefatının ardından Mervel'ın hem karakteri hem de ona hayat veren aktörü onurlandırmak için çabalaması projenin ekstra önem ve ağırlık kazanmasına neden oldu. Boseman, 2020 yılında kolon kanseriyle olan dört yıllık mücadelesini kaybetmiş ve 44 yaşındayken aramızdan ayrılmıştı. 

    İlk filmi yöneten Ryan Coogler bir kez daha yönetmenliği üstlenirken ve orijinal kadrodaki çoğu isim de geri dönüyor. Angela Bassett, Lupita Nyong'oDanai Gurira ve Letitia Wright devam filminde rollerini yeniden canlandıracaklar. Fragmandan önce film hakkında çok az detay biliniyordu. Marvel, T'Challa karakteri için yeni bir aktörün getirilmeyeceğini duyurmuştu. Yönetmenin ve ekibin Boseman'ın mirasını onurlandırmak konusundaki söylemleri nedeniyle uzun süre T'Challa'nın ailesinden birinin Black Panther olmaya devam edeceği düşünüldü.

    Fragmanda, bir yandan Wakanda'nın vefat eden krallarının yasını tuttuğunu diğer yandan ise kaçınılmaz bir çatışmanın alevlendiğini ve büyüdüğünü görüyoruz. Fragman ayrıca Atlantislileri de ilk kez gösteriyor. Bütün bu olayların arasında yeni Black Panther'a kısa bir bakış atma imkanı buluyoruz ancak tabii ki bu unvanı kimin devralacağı gizli tutuluyor. 

    Fragmanın bunu gizli tutması, Marvel'ın bu meseleyi filmin bir numaralı merak unsuru ve sohbet konusu yapmak istediğini yani, beklenenin çok dışında bir tercihle karşılaşabileceğimizi gösteriyor. Hatta belki de filmde Black Panther kostümünü birden fazla kişinin üstünde göreceğiz. Sıradaki Black Panther olmak için en güçlü aday şimdilik T'Challa'nın kız kardeşi Shuri gibi dursa da sanki Marvel bizi şaşrıtmaya hazırlanıyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top