Hesabım
    24. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Programı Açıklandı

    14-24 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival heyecan verici programı ile geliyor...

    Bu yıl 24. kez düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali Dünya Kitle İletişim Araştırma Vakfı tarafından Halkbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

    'Doğu'yu mercek altına alan festival kültürel boyuta vurgu yapmayı amaçlıyor ve Türkiye’de hemen hiç bilinmeyen ülke sinemalarından oluşan on filmlik bir seçki sunuyor. Filmler arasında Farid Mirkhani’nin “The Tender Moment of Sand”ı, Shamil Aliyev’in “Çölçü”sü, Saman Moghaddam’ın “Ye Asheghane-ye Sadeh”i, Ebrahim Forouzesh’in “Hotchpotch”u, Christina Saab’ın “Che Guevara Died in Lebonan”ı, Nhue Giang Pham’ın “Tam Hon Me”si ve Lala Akhundova’nın “Işık Şehri” yer alıyor.

    Sinema Avrupa - Daniel Schmidt Retrospektifi adıyla düzenlenen bölümde İsviçre sinemasına damga vurmuş isimlerden biri olan Schmidt'in ve Çek Yeni Dalgası akımının ender bulunur filmlerine yer verilecek.

    Mehmet Eryılmaz’ın “Nazım Hikmet Şarkıları” adlı belgeseli Ölümünün 50. Yılında Nazım adlı bölümde gösterilecek.“Doğu İmgeleri” ve “Sinema-Tarih” panellerinde ise festivalin ana teması tartışılacak. 

    Festivalde ünlü karikatürist Tonguç Yaşar’a Aziz Nesin Emek Ödülü, “Stüdyo Fm” adlı radyo programına Kitle İletişim Ödülü ve ressam Nevzat Akoral’a Sanat Çınarı ödülü verilecek.

    Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nda: Aziz Ayşe, Babamın Sesi, Tepenin Ardı, Güzelliğin On Par' Etmez..., Yük, Winds (Rüzgarlar), Evdeki Yabancılar ve Şimdiki Zaman filmleri yarışacak.

    Festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması'nın adayları ise: Beklemek, Bir Düş-tü Sulukule, Devasa Yapboz: Oinoandalı Diogenes’in Epikurosçu Yazıtı, Dom, Dünyayı Kurtarmaya Çalışanlar, Faîlî Dewlet , Gündöndü, Yaşam Marangozu ve Yuva.

    Kısa film dalında ise Kurmaca ve deneysel kısa filmler yarışacak.

    Festivalde bu yıl bilet fiyatları 11 TL,öğrenci biletleri ise 8 TL olacak.

    Festivalle ilgili detaylı bilgi için:

    http://www.filmfestankara.org.tr/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top