Hesabım
    Festival Günlüğü - 4 Nisan Perşembe Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde altıncı gün...

    Festivalin altıncı gününde “Mayınlı Bölge” bölümünden Beşinci Mevsim, bir kez daha yönetmenlerinden Peter Brosens'ın katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 16.00’da gösterilecek.  “NTV Belgesel Sinema” kuşağında ise bugün avangart ve deneysel sinemanın tarihine ışık tutan Bir Deneysel Sinema Tarihi yer alıyor. Filmin yönetmeni Pip Chodorov filmiyle ilgili soruları yanıtlamak üzere saat 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda sinemaseverler ile buluşacak. Chodorov ayrıca 7 Nisan Pazar günü yapılacak olan “Serbest Radikaller - Deneysel Sinema Üzerine Bir Söyleşi”ye, yazar, editör, festivalci ve sinemacı Heinz-Peter Schwerfel ile birlikte katılacak.

    Bugün Akbank Galaları bölümü kapsamında ise François Ozon'un geçtiğimiz yıl San Sebastian En İyi Film, En İyi Senaryo ve Toronto Fipresci Ödüllerini alan Başka Bir Hayat (Dans la maison) adlı filmi gösterilecek. Ulrich Seidl´in "Cennet" üçlemesi; Cennet: Aşk, Cennet: Umut ve Cennet: İnanç yine günün filmleri arasında öne çıkıyor. Salı günü gösterilen ve yönetmen Mike Figgis'de gösterimine katıldığı Gördüğüne İnan ise bugün bir kez daha Ortaköy Feriye Sineması'nda saat 13.30'da gösterilecek.

    Son olarak geçtiğimiz yıl Moonrise Kingdom'da izlediğimiz Roman Coppola'nın son filmi Erkek Aklı günün filmleri arasında. Filmin başrollerinde Charlie Sheen, Jason Schwartzman, Bill Murray ve Patricia Arquette yer alıyor. Arquette festivalin açılış törenine de katılmıştı. Günün öne çıkan filmleri arasında ise Güney Kore yapımı, Jo Sung-Hee'nin yönettiği Kurt Çocuk ve Gus Van Sant'ın başroldeki Matt Damon ile senaryosunu yazdığı Kayıp Umutlar yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top