Hesabım
    Çağan Irmak'tan Gezi Parkı İçin Duyarlılık Çağrısı!

    Türk sinemasının en çok sevilen yönetmenlerinden olan Çağan Irmak, Gezi Parkı direnişine dair soruları yanıtladı.

    En son Dedemin İnsanları filmiyle kamera arkasına geçen ve toplumsal olaylara karşı hassasiyetiyle tanınan yönetmen-senarist Çağan Irmak bugün CNNTürk kanalında Şirin Payzın'ın sunduğu 360 Derece programının canlı yayında stüdyo konuğu oldu. Payzın sorularını yanıtlayan Irmak'ın gündem konusu da İstanbul Gezi Parkı ve park için 8 gündür sürdürülen ve tüm Türkiye'ye yayılan direniş eylemiydi.

    "Herkes sevgiyle parkında oturmak istedi ama gaz bombalarıyla karşılaştı, biz bir şey söylemek istiyoruz ama bizi dinleyen yok, lütfen şiddetten önce bizi dinleyin" diyen Çağan Irmak "Her şey gelişir, değişmese de gelişir, teknolojide bir uygulama kullanırsınız, daha iyisi çıktı derler, o uygulamadan vazgeçmezsiniz, daha iyi halini kullanmak istersiniz, bu olay da bu şekilde sonuçlanabilir." sözleriyle olumlu gidişata işaret etti. Şirin Payzın'ın filmlerine değinmesi üzerineyse "Filmlerimde ağlatsam da hep umut vardır sonlarında, bu gidişatın düzeleceğine dair de umudum var." diyen Irmak "Biz başbakanımızın yaşayış şeklini eleştirmiyoruz, anlamaya çalışıyoruz, o da bizi anlamaya çalışsın, bize ne yapmamız nasıl oturup kalkmamız gerektiğini söylemesin." sözleriyle de tepkisini dile getirdi.

    Platforma gelecek olan Arınç’a ne sormak isterdiniz? sorusunaysa "Oraya gidecek olanlar ne soracağını çok iyi bilirler ama ben Arınç’tan dinlemesini rica ediyorum. Aynı düşünmek zorunda değiliz ama düşünmek zorundayız..." dedi. Ayrıca son getirilen içki yasaklarının sinemadaki yansımasına da değinen ünlü yönetmen bu konudaki tepkisini de şu şekilde belirtti: "Filmlerde bile içki kullanmak yasaklandı. Ben filmimde bir katili gösteriyorsam katilliğe teşvik etmiyorum, namaz kılan adam nasıl gösteriyorsam içki içen adam da gösterebilmeliyim, bunlar yöneltici değil, hayatın gerçeğini göstermek sadece."

    Kendi Instagram adresinde Gezi Parkı fotoğraflarını paylaştığını ekleyen Çağan Irmak ayrıca "Her şeyi sevgi çözecek" sözleriyle de pozitif yanını yeniden ortaya koydu.

    Söyleşinin tamamını Cnnturk'un resmi web sitesinden izleyebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top