Hesabım
    Cannes Günlüğü – 23 Mayıs

    Cannes Film Festivali'nde yaşanan tüm gelişmeler burada!

    Dün Cannes vizyonunda Altın Palmiye için yarışan son film olan Clouds Of Sils Maria'nın gösterimi ve basın toplantısı gerçekleşti. Yönetmenliğini Olivier Assayas'ın yaptığı filmin başrollerinde usta oyuncu Juliette Binoche, Chloë Grace Moretz, Kristen Stewart ve Brady Corbet yer alıyor. Basın karşısında renkli pozlar veren film ekibinin toplantısına, filmin başrol oyuncularından Kristen Stewart yer almadı. Filmin Fransız yönetmeni Assayas, çekimin yapıldığı dağlık araziyle ilgili, “Bu manzara filmin bir karakteri gibi, ben çok sevdim, filmde harika sahneler ortaya çıktı.” dedi. Filmin başrol oyuncularından Juliette Binoche rolüyle ilgili, “Kendimi tamamen hikayaye vermek istedim, o an o rolü yaşayarak oynadım...” diye konuştu.

    AFP

    Amerikalı ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun unutulmaz filmi Pulp Fiction, 20. yılında tekrar Cannes'da yerini aldı. Quentin Tarantino, filmin 20. yılı sebebiyle düzenlenen gösterimden önce basının karşısına çıktı. Dijital formatta çekilen filmlerin sinemanın ölümünü getirecek, buna inanıyorum diyen yönetmen ayrıca, “dijital bir film izlemeye sinemaya gidiyorsanız gitmeyin, buna gerek yok. Oturup evden de izleyebilirsiniz” dedi. Quentin Tarantino filmlerinde yer alan kötü adam karakterleriyle ilgili, “ Her yönetmen gibi bende Şeytanı seviyorum. İzleyiciye, onun varlığının en şiddetli ve acıklı yönünü göstererek sunmak istiyorum.” şeklinde cevap verdi. Pulp Fiction'nun gösteriminde, başrol oyuncuları Uma Thurman ve John Travolta yönetmene eşlik etti.

    AFP

    Festivalde bugün, Jessica Hausner'in yönetmenliğini yaptığı Amour Fou, İsrailli yönetmen Keren Yedaya'nın That Lovely Girl filmi ve Lisandro Alonso'nun yönetmenliğini yaptığı Jauja filmleri gösterilecek.

    Ayrıca bu akşam, 67. Cannes Film Festivali ödülleri, düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top