Hesabım
    Cannes Günlüğü – 21 Mayıs

    67. Cannes Film Festivali'nde yıldızlar geçidi tüm hızlıyla devam ediyor.

    Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı Two Days, One Night filminin basın tolantısında yönetmenler ve filmin oyuncularıdan Marion Cotillard ile Fabrizio Rongione oradaydı. Yönetmen kardeşler filmle ilgili, bir kadının hayatı üzerinden dayanışmanın nasıl bir şey olduğunu anlatmaya çalıştık, dayanışmanın günümüzde hala var olabileceğini düşünüyoruz bu yüzden bu filmi yaptık diye sözlerine ekledi. Filmin başrol oyuncularından Marion Cotillard, senaryoyu okuduğumda hayatın gerçekliğini üzerimde hissetmiştim, 1 ay boyunca sürekli prova yaptık, bazı sahneleri doğaçlama yaptık dedi.

    AFP

    Ryan Gosling'in hem yazıp hem yönettiği Lost River, Cannes'da yarışma dışı gösterilen filmler arasındaydı. Ryan Gosling daha önce Derek Cianfrance'in yönettiği “Aşk ve Küller” ve Nicolas Winding Refn'in yönettiği “Sürücü” filmleriyle Cannes'da aktör olarak yer almıştı. İlk yönetmenlik denemesi olan Lost River filmi, aile hakkında ürkütücü bir gerçekliği ortaya çıkartmakta. Film çekmeye basit bir şeyle başlamak istediğini söyleyen Gosling, Detroit şehrine gittiğinde, oradaki yıkımdan çok etkilediğini ve orada bir film yapmaya karar verdiğini dile getirdi. 80'ler ve 90'ların filmlerinden çok etkilendiğini söyleyen Gosling, özellikle Cronenberg'in Videodrome filmi benim için ayrıdır diye sözlerine ekledi. Ayrıca yönetmen, bir komedi filmi üzerine yazdığını söyledi.

    FDC

    2004 yılında Exils filmiyle Cannes'da En İyi Senaryo ödülünü kazanan Tony Gatlif, bu sene özel gösterim bölümünde Geronimo filmiyle yer aldı. Gerçekten çağdaş bir film yapmak istediğini söyleyen yönetmen film için ayrıca bir çeşit Romeo ve Juliet hikayesi dedi. Görselliğin film için çok önemli olduğunu söyleyen Gatlif, dekoru oluşturmak içi çok uğraştıklarını dile getirdi. Belirli sahnelerde şiddet unsurları yer alsada aslında filmin bir şiddet karşıtı olduğunu sözlerine ekledi. Dünyada böyle hikayelerin olduğunu söyleyen Gatlif, aslında o hikayeleri tasvir etmeye çalıştım dedi.

    FDC

    67. Cannes Film Festivali'nde bugün, Michel Hazanavicius'un yönetmenliğini yaptığı The Search, Wang Chao'nun yönetmenliğini üstlendiği Fantasia ve Andrew Hulme'nin yönetmenliğini yaptığı Snow in Paradise filmleri yer alıyor.

    Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top