Hesabım
    Bizi Kötüden Koru Vizyona Hazır!

    Scott Derrickson imzalı Bizi Kötüden Koru vizyon için gün sayıyor.

    Bizi Kötüden Koru (Deliver Us From Evil), Sinister filmiyle büyük yankı uyandıran yönetmen Scott Derrickson imzalı doğaüstü bir gerilim yapımı. Ralph Sarchie ve Lisa Collier Cool’un kitabına dayanan filmin senaryosu Scott Derrickson ve Paul Harris Boardman’a ait. Filmin yönetici yapımcılığını Mike Stenson, Chad Oman, Paul Harris Boardman, Glenn S. Gainor ve Ben Waisbren gerçekleştirdi.

    Beyazperdeye uyarlanması 10 yılı bulan yapımla ilgili konuşan, filmin yapımcılarından Jerry Bruckheimer; “Proje beni heyecanlandırdı. Beyazperdeye uyarlayabileceğimizi düşündük. Hikayesi hakikaten zorlayıcıydı ve gerçek hayata dayanıyordu: Bronx’ın çetin bir bölgesinde çalışan, mavi yakalı, sert bir dedektifin, soruşturduğu olaylardan bazılarının normların çok ötesine geçtiğine nasıl ikna olduğunu konu alıyordu.” şeklinde konuştu. “Sunumu eve götürdüm ve bir geceyarısı, eşim ve çocuklarım yattıktan sonra, okumaya başladım. Üçüncü ya da dördüncü sayfaya gelmiştim ki durmak zorunda kaldım. Sunumu okumayı bitirmek için eşimin yattığı odaya gittim. O kadar korkutucuydu” diye itiraf ediyor Chad Oman.

    10 yıllık süre boyunca filme olan inançlarını kaybetmediklerini dile getiren yapımcılar, Bizi Kötüden Koru projesini ortaya çıkartma isteği özellikle, Derrickson’ın 2012 filmi “Sinister”ın muazzam başarısı ve aldığı olumlu eleştirilerin ardından canlandı. Derrickson bunu şöyle aktarıyor: “Screen Gems’in başkanı Clint Culpepper’la bir toplantım vardı. Bana bir sonra en çok yapmak istediğim şeyi sordu. Yıllar önce Jerry Bruckheimer için yazdığım projeden söz ettim ve bunun muhteşem bir film olacağını düşündüğümüzü belirttim. Clint senaryoyu okudu ve bayıldı; tamam, dedi, yapalım. Taslağı bir kez elden geçirdim ve o hâliyle filme dönüştü.”

    Clint Culpepper'in önerisiyle Eric Bana'nın başrolü oynaması fikri herkes tarafından benimsenmiş. Bruckheimer konuyla ilgili: “Onun Sarchie rolünü kabul etmesi bizim için her açıdan kazançlı oldu. Yıldızlık mertebesine ulaşmasından hemen önce, onunla “Black Hawk Down”da çalışabildiğimiz için gerçekten şanslıydık. O zamandan beri, ‘Munich’ten ‘Hanna’ya yaptığı her işte istisnaiydi.” diyor. Eric Bana projeyle ilgili; "Bu hikaye beni hemen yakaladı. Bu filmi mutlaka yapmam gerektiğini hissettim. Scott bu sinema türüne muazzam saygı duyuyor ve onun hakkında tanıştığım herkesten daha fazla şey biliyor. Öte yandan, karakterin ve hikayenin önemini de anlıyor.” 

    Scott Derrickson ve Jerry Bruckheimer diğer rol için doğrudan Edgar Ramírez’e yöneldiler. Şimdiye dek bambaşka türde karakterler canlandırmış olan bu çok yönlü aktör, önce kendi ülkesi Venezuela’da, ardından Güney Amerika’da ve tüm dünyada tanınmıştı. “Edgar’ı televizyon mini dizisi ‘Carlos’ta gördüm ve inanılmaz olduğunu düşündüm” diyor. Ramírez’in yorumu ise şöyle: “En başında, Mendoza, Sarchie’nin soruşturmakta olduğu davalarda ona yardım eden bir şahıstan ibaretti. Scott’a karakter için bir yolculuk bulmamız gerektiğini hissettiğimi söyledim; Mendoza, Sarchie’yi tanırken kendiyle ilgili bir şey keşfetmeliydi; Sarchie için dini ve felsefi cevaplar vermenin ötesine geçmeliydi; ama Sarchie de ona bir şeyler katmalıydı. Bir rahibin erişemeyeceği belli şeyler olduğu gibi, bir polis memurunun sahip olamadığı bilgiler var; dolayısıyla, vakaları çözmek için bir bakıma birbirlerinden besleniyorlar. Başlangıçta, birlikte çalışmak umurlarında değil ama davayı çözmek için biri diğerinin ihtiyaç duyduğu şeye sahip.”

    Bizi Kötüden Koru, 29 Ağustos 2014'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top