Hesabım
    Katniss'in Box Office'teki Engellenemez Yükselişi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 27-29 Kasım sonuçları sinemaseverlerin Katniss Everdeen'e hasret kaldığını kanıtlıyor! Listenin geçen hafta liderliğini kazanan Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 bu haftanın da galibi oldu.

    Listenin bu haftaki galibi de geçen hafta olduğu gibi fenomen fantastik seriyi sonlandıran yapım Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 oldu. Katniss'in özgürlük adına verdiği son mücadeleyi anlatan yapım 2. haftasında 51,6 milyon dolar gişe yaptı. Listenin 2. yapımı ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan taze animasyon yapımı İyi Bir Dinozor oldu. Pixar yapımı film ilk haftasında 39,1 milyon dolar gişe elde etti. Listenin 3. sırasındaki film ise yine taze bir yapım oldu. Başrollerini Michael B. Jordan ve Sylvester Stallone'un paylaştığı spor-dram yapımı Creed: Efsanenin Doğuşu ilk haftasında 30,1 milyon dolar gişeye ulaştı.

    Monica BelluciDaniel Craig ve Lea Seydoux üçlüsünü beyazperdede görme şansına eriştiğimiz yeni Bond yapımı Spectre vizyondaki 4. haftasında 2 sıra daha gerileyerek 4. sırayı elde etti. Haftasonunda 12,8 milyon dolar gişe elde eden yapımın 245 milyon dolarlık bütçesini çıkarabilmek için 69 milyon dolara daha ihtiyacı var. Listenin 5. sırasını ise çocukluğumuzun sevilen efsanesi Snoopy ve Charlie Brown'ın yeni maceralarını anlatan animasyon yapım Peanuts Filmi aldı. Toplam bütçesi olan 99 milyon doları geçtiğimiz hafta çıkartmayı başaran yapım 3. haftasında 9,7 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin 6. sırasını 2. haftasında 8,2 milyon dolar elde eden yılbaşı partisi komedisi The Night Before alırken, yıldızlı Hollywood komedisini ise 4,5 milyon dolar gişe ile kadrosundaki ödüllü yıldızlarla dikkat çeken gerilim filmi Gizemli Gerçek takip etti. 

    Listenin 8. sırasını ise Pulitzer Ödülü kazanan bir skandal araştırmasından ilham alan Spotlight yapımı aldı. Rachel Mcdams ve Mark Ruffalo'nun başrollerini üstlendiği polisiye yapım 4,4 milyon dolar gişe ile geçtiğimiz haftaki yerini korumayı başardı. Listenin 9. sırasında ise %230.2'lik bir yükselişle tekrar listeye girmeyi başaran Brooklyn yer aldı. Romantik dram yapımı vizyondaki 4. haftasında 3,8 milyon dolar elde etti. Vizyona girdiğinden beri listenin müdavimi olan Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı bu hafta 3 sıra daha gerileyerek 10. sırada yer aldı. Mars'ta mahsur kalan astronot olarak başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı 9. haftasında 3,3 milyon dolarlık gişe elde ederek bütçesini ikiye katlamayı başardı.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top