Hesabım
    Star Wars Box Office'te Bomba Etkisi Yarattı!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz haftasonu box office rakamları açısından belki de en tahmin edilebilir haftasonlarından biri oldu. ABD box office'in 51. haftasında, 18-20 Aralık sonuçları sinemaseverlerin Katniss Everdeen'in 4 haftadır süren box office liderliğine bu hafta son verdiklerini gösterdi. Geçtiğimiz hafta vizyona giren Star Wars: Güç Uyanıyor filmi box office listesini adeta yıkarken, en çok izlenen 3 yapım da vizyondaki ilk haftalarını kutlayan filmler oldu.

    Listenin bu haftaki galibi çok uzak bir galaksinin fantastik maceralarını anlatan fenomen serinin 7. devam halkası Star Wars: Güç Uyanıyor oldu. Yönetmen koltuğunda bilim kurgu yapımlarının başarılı ismi JJ Abrams'ın oturduğu film vizyondaki ilk haftasında tam 238 milyon dolar gişe yaptı. Böylece 208,8 milyon dolar ile bu yılın en yüksek açılışına sahip olan Jurassic World'ü geçerek bu yılın en büyük açılış gişesini elde etti. Filmin uluslararası açılış gişesi ise 517 milyon dolara ulaşırken, ilk açılış gününde 120,5 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin 2. sırasını ise eğlenceli animasyon Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası aldı. Alvin ve Sincaplar serisinin en kötü açılışını yapan 4. devam halkası, 2011'deki 3. filmin 23,2 milyon dolarlık açılışına göre büyük bir düşüş izleyerek 14,4 milyon dolar elde etti. Listenin 3. filmi ise Amerikan yapımı komedi Sisters oldu. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan 30 milyon dolar bütçeli komedi yapımı 13,4 milyon dolar gişe yaparak bütçesinin yarısını çıkartmış oldu.

    Geçtiğimiz 4 haftadır box office listelerinin galibi olan Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 ise bu hafta tepetaklak olarak ilk sıradan 4. sıraya düştü. Katniss'in özgürlük adına verdiği son mücadeleyi anlatan yapım 5. haftasında 5,6 milyon dolar gişe yaparak geçtiğimiz haftaya göre %50.5'lik bir düşüş yaşadı. Listenin 5. yapımı ise başrollerini Michael B. Jordan ve Sylvester Stallone'un paylaştığı spor-dram yapımı Creed: Efsanenin Doğuşu oldu. Efsanevi Rocky serisinin devamı niteliğindeki film 4. haftasında 5 milyon dolar gişeye ulaştı. Listenin 6. sırasında ise eğlenceli animasyon İyi Bir Dinozor yer aldı. Vizyondaki 4. haftasında 3 sıra gerileyen Pixar yapımı film haftasonunda 4,2 milyon dolar gişe elde etti. Haftasonunda en çok izlenen 7. film ise korku komedi yapımı Krampus oldu. Vizyondaki 3. haftasını kutlayan film 3,7 milyon dolar hasılat elde etti.

    Chris Hemsworth başrollü dram yapımı Denizin Ortasında ise henüz vizyondaki 2. haftasında %68.7'lik bir düşüş yaşayarak 2 sıra geriledi. Moby Dick efsanesinin ilham kaynağı olan gerçek bir deniz kazasını anlatan yapım haftasonunda 3,4 milyon dolar gişe yaptı. Listenin son iki sırasını ise Hint yapımları aldı. Listenin 9. filmi 1,8 milyon dolarla Dilwale olurken, listenin son sırasında ise 1,6 milyon dolarlık gişesiyle Bajirao Mastani yer aldı.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top