Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 3 Mart Programı!

    !f İzmir ve Ankara'da fırtına gibi esiyor!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nde bugün neler var?

    İTALYA’NIN GÜZEL VE KAYIP TOPRAKLARINDA Pietro Marcello’nun kurmacayı, büyülü gerçekçiliği, şiirselliği ve belgeseli harmanlayarak ortaya koyduğu, senenin en güzel ve en insani filmleri arasında yer alan ve bu yılın Aşk ve Başka Bi’ Dünya Yarışması kazananı Kayıp ve Güzel, saat 13:00'te Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 4'te.

    SENDEKİ ÖZGÜR RUH Adını bir Baba Zula şarkısından alan ve altı kısa filmden oluşan Türkiye’den Kısalar: Dört Duvar Arası Kapanmaz ki! seçkisi, saat 13:00’te Ankara Üniversitesi İLEF ATK Sanat Evi’nde ücretsiz gösterilecek.

    SARPA SARAN BİR AŞKA DAİR 2011’de Cannes’da Jüri Ödülü aldığı “Polis” filmiyle yönetmenlik kariyerini iyice sağlamlaştıran, “Beşinci Element”ten tanıdığımız Fransız aktris Maïwenn’in yönettiği ve Altın Palmiye için yarıştığı Cannes’da “Jules and Jim/Unutulmayan Sevgili”, “A Man and a Woman” gibi romantik klasiklerle karşılaştırılan Mon Roi/Prensim, saat 17:00’de Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    DÖNÜŞÜMÜN EŞİĞİNDE Ali Kemal Çınar’ın sakin bir hayat süren Ali Kemal ve Berfin adlı bir çiftin, günün birinde kendilerini cinsiyet değişiminin tuhaf bir gerçeklik kazandığı bir dünyanın içinde bulmalarını anlattığı, seyirciyi cinsiyet teorileri ve geleneklerle oynayan büyülü bir eğlenceye davet eden ve Keş!f Uluslararası Yarışma’dan Keş!f Ödülü ve SİYAD Ödülü ile dönen Veşartî/Gizli, saat 19:30’da Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 4'te.

    KIYAMETİN ARDINDAN Cannes’dan ödüllü “I've Heard the Mermaids Singing” ve görkemli uyarlaması “Mansfield Park” ile tanıdığımız usta yönetmen Patricia Rozema’nın evlerinden uzakta, elektriksiz ve insansız bir ortamda bir başlarına kalan iki kız kardeşin hikâyesini anlattığı ve Ellen Page ile Evan Rachel Wood’u buluşturan kıyamet filmi Into the Woods/Ormana Doğru, saat 19:30’da İzmir Cinemaximum Konak Pier’de.

    ÇETREFİL BİR AŞK DÖRTGENİ 2000’lerin en tartışmalı filmlerinden “Melissa P.” ve kısa sürede modern klasikler arasında yerini alan “I am Love/Benim Adım Aşk” ile tanıdığımız İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts ve Dakota Johnson gibi etkileyici bir kadroyu buluşturduğu, Variety’nin “Sinsi, muzip ve tahmin edilemez bir gerilim” sözleriyle merakımızı kamçıladığı son filmi A Bigger Splash/Sen Benimsin, saat 21:30’da Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    MANHATTAN’DA HAPİS HAYATI Crystal Moselle’in Sundance’de Büyük Jüri Ödülü alan ve gerek çarpıcı konusu gerek konuyu ele alış biçimiyle yılın en çok konuşulan belgesellerinden birine dönüşen The Wolfpack, saat 22:00’de İzmir Cinemaximum Konak Pier’de.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top