Hesabım
    Albüm Filmi 22. Saraybosna Film Festivali'nden Ödülle Döndü!

    Mehmet Can Mertoğlu imzalı yapımın başarılı yurt dışı yolculuğu devam ediyor!

    Bu yıl 12-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali’nde uzun metrajlı film yarışmasının galibi bir Türk yapımı oldu! Mehmet Can Mertoğlu imzalı Albüm Heart Of Sarajevo / Saraybosna’nın Kalbi olarak adlandırılan Büyük Ödüle layık görüldü. Dünya prömiyerini 69. Cannes Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası (La Semaine de la Critique) bölümünde yapan Albüm buradan da an France 4
 Visionary Award / Yılın En Yenilikçi Yönetmeni Ödülü’nü kazanmıştı. Senaryosunda da Mertoğlu’nun imzası olan yapımın başrollerini ise Murat Kılıç ve Şebnem Bozoklu  üstleniyor. Her iki oyuncu da ödül sevinçlerini sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaşmayı ihmal etmedi.

    Şebnem Bozoklu (@sebnembozoklu) tarafından paylaşılan bir video ()

    Farklı anlatım teknikleri ile toplumumuzun örtbas edilen bir yarasına dokunan Albüm, çocuk sahibi olmadığı için evlat edinen bir çiftin bu yolculuktaki komedi ve dram arasında gidip gelen hallerini konu alıyor. Bahar ve Cüneyt evliliklerini ‘tamamlamak’ için çocuk sahibi olmak isterler; fakat 10 yıllık evliliklerinde tüm çabalarına rağmen tıbbi yollar çaresiz kalmıştır. Mecburen Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yolunu tutan çiftin, bu ‘seçim’ sırasında da mücadeleleri sürer…

    Kadrosunda ayrıca Müfit Kayacan, Rıza Akın ve Mihriban Er gibi isimleri barındıran yapım 23. Adana Altın Koza Film Festivali’nde de yarışmalı bölümde seyirci ve jüri karşısına çıkacak. Filmin festival yolculuğunu tamamladıktan sonra sonbahar aylarında vizyona girmesi bekleniyor.

    Uluslararası Jüri içinde yapımcı Zeynep Özbatur Atakan'ın da olduğu 22. Saraybosna Film Festivali'nin ödüle layık görülen diğer yapımları ise şu şekilde:

    Büyük Jüri Ödülü : Godless/Bezbog yön.Ralitza Petrova

    Jüri Özel Mansiyon Ödülü :  Dogs / Caini  yön. Bogdan Mirică 

    En İyi Kadın Oyuncu : Irena Ivanova, Godless/Bezbog

    En İyi Erkek Oyuncu : Gheorghe Visu, Dogs / Cain

    Ayrıca Belgesel Film Yarışması Bölümü'nde Berke Baş ve Melis Birder'in hayata geçirdikleri Bağlar belgeseli Jüri Özel Mansiyon Ödülü'ne layık görülen diğer Türk yapımı oldu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top