Hesabım
    2017 Oscar Ödülleri İçin Yabancı Film Adayları Belli Oluyor!

    Hangi ülke hangi film ile katılacak?

    Sinema camiasının en prestijli ödülleri olan Oscar ödülleri, resmi adıyla Akademi Ödülleri bu yıl 89. yaşını kutlayacak. 1929'dan beri sahiplerine dağıtılan ödüller için bekleyiş devam ederken, ülkeler de yavaş yavaş Yabancı Dilde En İyi Film dalı için gönderecekleri adayları belirlemeye başladı.

    Geçtiğimiz yıl László Nemes imzalı dram filmi Saul'un Oğlu ile Macaristan'ın kazandığı ödül için bu yıl ülkeler tekrar adaylarını göndererek bu yılın kazananı olmaya çalışacak. Türkiye'nin adayı henüz belirsizliğini korusa da diğer ülkelerin yapımları yavaş yavaş açıklanmaya başladı.

    Geçtiğimiz yıl Yalan Labirenti ile yarışmaya katılan ancak ön elemeyi geçemeyen Almanya'nın bu yılki adayı 2016 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışıp Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) ödülünü kazan Toni Erdmann olacak.

    Geçtiğimiz yıl Our Everyday Life ile ön elemeyi geçemeyen Bosna-Hersek ise bu yılki adayı olarak Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülüne aday olan Saraybosna'da Ölüm filmini seçti. Filmin 2002 yılında No Man's Land ile dalında ödülü kucaklayan yönetmeni Tanović 4. kez bu dalda Oscar için yarışacak.

    Belçika, Robin Pront imzalı gerilim-polisiye türü The Ardennes filmi ile yarışmaya dahil olurken, Avustralya Tanna filmi ie katılacak. Hırvatistan'ın seçimi Zrinko Ogresta imzalı On the Other Side olurken, Küba ise The Companion'ı seçti. Mısır Mohamed Diab imzalı Clash, Macaristan Kills on Wheels, Romanya Sieranevada, Suudi Arabistan Barakah Meets Barakah, Güney Kore The Age of Shadows filmleriyle yarışacak. İsveç Hannes Holm imzalı A Man Called Ove, İsviçre My Life as a Courgette ve Venezuela da From Afar filmi ile festivalde yarışacak.

    1956 yılında verilmeye başlayan Yabancı Dilde En İyi Film ödülünün hangi filme verileceğini öğrenmek için 2017 yılını beklememiz gerekiyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top