Hesabım
    Adana Film Festivali Jürisi Açıklandı!

    23.Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri belli oldu...

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23.kez düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri belli oldu.

    19 - 25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalin uzun metraj filmini seçecek jürinin başkanlığını ünlü yönetmen ve senarist Tayfun Pirselimoğlu (Ben O Değilim, Saç, Pus, Rıza) yaparken jürinin diğer üyeleri ise başarılı yönetmen Emin Alper (Abluka, Tepenin Ardı), başarılı görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi (Kar Korsanları, Sivas, Bulantı), sinema ve tiyatro oyuncuları Hatice Aslan ve Muhammet Uzuner olarak açıklandı.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yoğun ilgi gören Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmamızda, sinema ve sanat camiamızın birbirinden değerli isimleri, jüri üyesi olarak görev yapacak. Kendilerine festivalimize göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

    19 - 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde jüri karşısına çıkmaya hak kazanan 12 filmi tekrar hatırlatalım;

    Erhan Tuncer'in ilk filmi olan Ağustos Böcekleri ve KarıncalarMehmet Can Mertoğlu'nun 69. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası'nda yarışmış ve 'Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü'nü almış olan filmi AlbümKıvanç Sezer'in 51. Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışması'nda, Dünya prömiyerini yapan ilk filmi Babamın Kanatları, Çağdaş Çağrı'nın ilk filmi olan Geçmiş, yönetmen Reha Erdem'in, 73. Venedik Film Festivali'nde 'Ufuklar' kategorisinde yarışacak filmi Koca Dünya, Güven Beklen'in yönettiği "Mehmet Salih" isimli ilk filmi, Derviş Zaim'in imzasını taşıyan "Rüya", Handan Öztürk'ün "Bana Git De" ve Hiner Saleem'in "Dar Elbise" isimli eserleri dünya prömiyerlerini yarışma kapsamında yapacaklar. Yüksel Aksu tarafından yönetilen İftarlık Gazoz ve Çağan Irmak'ın yönettiği Nadide Hayat da yarışmanın finalistleri arasında yer alacak. Cemil Ağacıkoğlu'nun Tarla isimli filmi ise, yine büyük ödül için jüri karşısına çıkacak eserlerden biri olacak.

    24 Eylül Cumartesi gecesi yapılacak ödül töreni ile ödüllerin sahiplerine kavuşacağı festivalin sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran yapacak. Törende yetenekli oyuncu ve şarkıcı Zuhal Olcay, ünlü müzisyen Selim Atakan'ın piyanosu eşliğinde bir izleyicilere dinleti sunacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top