Hesabım
    23. Adana Uluslararası Film Festivali Devam Ediyor!

    Sinemasever Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Türkiye ve dünya prömiyerleri tam hız devam ediyor!

    Bu hafta başında başlayan, Salı akşam Hilton Oteli'nde açılış töreni düzenlenen 23. Adana Film Festivali, dün itibariyle yarılandı. Çiğdem Tunç'un sunuculuğunu üstlendiği açılış töreninde geçtiğimiz hafta hayata veda eden Tarık Akan özel bir program ile anılırken, sinemamızın emektar isimleri Ayla Algan, Murat Soydan ve Osman Şahin'e de Onur Ödülleri takdim edildi.

    Ulusal yarışma filmlerinin ilk gösterimleri dün öğlen seanslarında başlarken, sinema sevgisi tescilli Adanalıların en uzak mesafedeki salonlara ve gösterimlere dahi ilgisi yoğun biçimde devam ediyor.

    Dün ulusal yarışmada kapsamında gösterilen 4 yerli yapımın, Mehmet Salih, Ağustos Böcekleri ve Karıncalar, Bana Git De ve Tarla filmlerinin gösterimleri M1 alışveriş merkezindeki Cinemaximum Sinemalarında gerçekleştirildi. Tamamı Adana’da geçen ve yerel sinema-tiyatro ekiplerinin çabası sayesinde çekilen Mehmet Salih’e Adanalı halkın da ilgisi yoğundu.  Gösterimler sonrası film ekipleri, söyleşilere kalan meraklı seyircilerin sorularını yanıtladı. 

    Festivalde bugün ise yarışma bölümünün filmlerinden ikisi de ilk film olan Geçmiş  ve Babamın Kanatları seyirci karşısına çıkacak. Ayrıca usta yönetmen Derviş Zaim’in fragmanından heyecanlandıran son filmi Rüya, Dünya prömiyerini bugün ilk kez 23. Adana Film Festivali kapsamında yapacak. Günün son yeri yapımı ise vizyonda kaçıran sinemaseverleri sevindirecek; Yüksel Aksu imzalı, Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlak’ın başrollerde olduğu İftarlık Gazoz akşam galasında hem güldürmek hem de hüzünlendirmek için seyircisini bekliyor olacak.    

    Yerli yarışma filmlerinin yanı sıra 23. Adana Film Festivali, Cannes, Toronto, Venedik gibi dünya festivallerinde gösterilen yabancı yapımları da seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor. Altın Palmiyeli Ben, Daniel Blake , gösterildiği festivallerde ilgi ile karşılanan ve ülkesi Romanya'nın Oscar adayı olan Sieranevada, François Ozon’un ülkemizde de vizyonu merakla beklenen son filmi Franstz,  yine Cannes’da yarışan Almodovar’ın son filmi Julieta, Dardenne Kardeşler’in Meçhul Kız’ı, Belirli Bir Bakış bölümünün öne çıkan filmleri Köpekler ve Öğrenci gibi seçkin yapımlar festivalin dünya sineması seçkisindeki filmlerden sadece bazıları.

    Yeni yapımların yanı sıra, sağlam bir Abbas Kiarostami seçkisinin ve Lütfi Ömer Akad’ın Köy Üçlemesinin (Gelin-Düğün-Diyet) festival kapsamında Adanalılarla buluştuğunu anımsatalım.

    Festivalin detaylı tam programına ve etkinliklerine festivalin resmi sayfası üzerinden  ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabilir.

    Festivale dair detaylar, röportajlar için Beyazperde.com’u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top